JUST NU: Nytt besked från danska kungahuset mitt i krisen

JUST NU: Nytt besked från danska kungahuset mitt i krisen
Prins Joachim och prinsessan Marie reste hem till Danmark mitt i coronakrisen. Nu har de fattat ett nytt beslut.
Annons
Prins Joachim och prinsessan Marie valde att resa i panik från Paris, hem till Köpenhamn och Rigshospitalet. Anledningen fanns att hitta hos deras son, prins Henrik.
Henrik drabbades av andningsproblem och hans föräldrar misstänkte att han blivit smittad av coronaviruset. Tack och lov visade hans prov på ett negativt resultat.

Sedan dess har Joachim och Marie befunnit sig i Danmark, på olika ställen i kungariket. De uppehöll sig först på slottet Amalienborg i Köpenhamn, innan de flyttade vidare till Schackenborg slott i Møgeltønder på Jylland.

Annons

Annons

Prins Joachim och prinsessan Marie är tillbaka i Paris

Marie och Joachim är tillbaka i Frankrike.
Marie och Joachim är tillbaka i Frankrike.

Men nu har vi ett nytt besked från det danska kungahuset. Joachim, Marie, Henrik och prinsessan Athena är tillbaka i Paris, meddelar det danska hovets kommunikationschef Lene Balleby i ett pressmeddelande.

“I den franska huvudstaden har prins Joachim återupptagit sin militära utbildning, som prinsen de senaste åtta veckorna har följt från Danmark genom distansundervisning och online-konferenser. Därutöver kommer också prins Henrik och prinsessan Athena gradvis återvända i sin franska skola, efter att barnen följt skolundervisningen hemifrån sedan mars”, skriver Lene.

Annons

Så är situationen kring corona i Frankrike just nu

I Frankrike har man med start i veckan valt att släppa på vissa coronarestriktioner. Kaféer, restauranger, teatrar och konsertlokaler tvingas även fortsatt hållas stängda – men exempelvis klädaffärer och frisörsalonger får öppna. Invånarna får dessutom röra sig inom en radie av tio mil från hemmet utan att behöva ett intyg, rapporterar Aftonbladet. Joachim och Marie kan alltså räkna med en viss frihet nu när de har återvänt.

Svensk Dam har tidigare pratat med Jacob Heinsel Jensen, reporter på danska Se og hör. Han berättade att Joachims framtid är ett stort diskussionsämne i vårt grannland.

– Jag tror att nåt stort kommer att hända när Joachim är klar med militärskolan. Vi vet inte om de kommer att flytta tillbaka till Danmark. Det kommer att bli tufft att flytta tillbaka. Många kungaexperter som jag pratat med beskriver att kungamakten i Danmark är centrerad kring prins Frederik och prinsessan Mary. De ser ingen framtid för Joachim och Marie där de får jobba så mycket som de vill. Men vi får svaret om fyra, fem månader, sa Jacob.
Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “JUST NU: Nytt besked från danska kungahuset mitt i krisen”

 1. lm skriver: 12 maj, 2020

  Är det så många i Danmark som gillar Prins Joachim? Personligen tycker jag han verkar vara en högfärdig person inte all så “vanlig” som sin bror. Jag kommer ihåg en intervju där reportern “råkade” säga du och så var det en del pinsamt “tjafs” från PJ!! jag tycker visst man kan säga du till de kungliga så märkvärdiga är dem inte anser jag iaf!!


  1. Dorte skriver: 12 maj, 2020

   Tjah, nogle kan godt lide Joachim, andre kan ikke. Frederik og Mary er heller ikke kun populære. Deres store pengeforbrug og deres indtil i år hemmelige skihytte bryder danskerne sig ikke om. Der er også en kritik af, at Frederik laver for lidt. Manden fylder 52 år – men endnu har han ikke lavet ret meget andet end sport og militær. Det er for lidt, når man skal være konge engang.


 2. Ulla Lundell skriver: 12 maj, 2020

  Att prins Joachim håller på med en militärutbildning är inget nytt, att paret flyttar har ju hänt tidigare.

  Ulla


 3. Birthe Vejrum skriver: 12 maj, 2020

  Drøvtyggeri/idissling det er, hvad denne såkaldte nyhed er! 🙁


 4. Beata skriver: 13 maj, 2020

  Militärutbilning? Han är ju över 50! Finns det ingen motsvarande utbildning i hans eget land?


  1. Birthe Vejrum skriver: 14 maj, 2020

   Nej Beata, det er en eksklusiv international lederuddannelse, som bare findes i Frankrig. Og man bliver inviteret til at deltage i uddannelsen, man kan altså ikke på egen hånd søge om optagelse på studiet.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar