Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

JUST NU: Nytt besked från danska kungahuset mitt i krisen

12 maj, 2020, 11:00 
Prins Joachim och prinsessan Marie reste hem till Danmark mitt i coronakrisen.Nu har de fattat ett nytt beslut.
Annons
Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärldenBrand logo
Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärlden

Sedan dess har Joachim och Marie befunnit sig i Danmark, på olika ställen i kungariket. De uppehöll sig först på slottet Amalienborg i Köpenhamn, innan de flyttade vidare till Schackenborg slott i Møgeltønder på Jylland.

Marie och Joachim är tillbaka i Frankrike.
Marie och Joachim är tillbaka i Frankrike.

Prins Joachim och prinsessan Marie är tillbaka i Paris

Men nu har vi ett nytt besked från det danska kungahuset. Joachim, Marie, Henrik och prinsessan Athena är tillbaka i Paris, meddelar det danska hovets kommunikationschef Lene Balleby i ett pressmeddelande.

“I den franska huvudstaden har prins Joachim återupptagit sin militära utbildning, som prinsen de senaste åtta veckorna har följt från Danmark genom distansundervisning och online-konferenser. Därutöver kommer också prins Henrik och prinsessan Athena gradvis återvända i sin franska skola, efter att barnen följt skolundervisningen hemifrån sedan mars”, skriver Lene.

Annons

Så är situationen kring corona i Frankrike just nu

I Frankrike har man med start i veckan valt att släppa på vissa coronarestriktioner. Kaféer, restauranger, teatrar och konsertlokaler tvingas även fortsatt hållas stängda – men exempelvis klädaffärer och frisörsalonger får öppna. Invånarna får dessutom röra sig inom en radie av tio mil från hemmet utan att behöva ett intyg, rapporterar Aftonbladet. Joachim och Marie kan alltså räkna med en viss frihet nu när de har återvänt.

Svensk Dam har tidigare pratat med Jacob Heinsel Jensen, reporter på danska Se og hör. Han berättade att Joachims framtid är ett stort diskussionsämne i vårt grannland.

Annons