Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

JUST NU: Nytt besked från danska kungahuset mitt i krisen

JUST NU: Nytt besked från danska kungahuset mitt i krisen

Prins Joachim och prinsessan Marie reste hem till Danmark mitt i coronakrisen.Nu har de fattat ett nytt beslut.
Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärlden
Slå på ljud

Prins Joachim och prinsessan Marie valde att resa i panik från Paris, hem till Köpenhamn och Rigshospitalet. Anledningen fanns att hitta hos deras son, prins Henrik.

Marie och Joachim är tillbaka i Frankrike.

Marie och Joachim är tillbaka i Frankrike.

Henrik drabbades av andningsproblem och hans föräldrar misstänkte att han blivit smittad av coronaviruset. Tack och lov visade hans prov på ett negativt resultat.

Sedan dess har Joachim och Marie befunnit sig i Danmark, på olika ställen i kungariket. De uppehöll sig först på slottet Amalienborg i Köpenhamn, innan de flyttade vidare till Schackenborg slott i Møgeltønder på Jylland.

Prins Joachim och prinsessan Marie är tillbaka i Paris

Men nu har vi ett nytt besked från det danska kungahuset. Joachim, Marie, Henrik och prinsessan Athena är tillbaka i Paris, meddelar det danska hovets kommunikationschef Lene Balleby i ett pressmeddelande.

“I den franska huvudstaden har prins Joachim återupptagit sin militära utbildning, som prinsen de senaste åtta veckorna har följt från Danmark genom distansundervisning och online-konferenser. Därutöver kommer också prins Henrik och prinsessan Athena gradvis återvända i sin franska skola, efter att barnen följt skolundervisningen hemifrån sedan mars”, skriver Lene.

Så är situationen kring corona i Frankrike just nu

I Frankrike har man med start i veckan valt att släppa på vissa coronarestriktioner. Kaféer, restauranger, teatrar och konsertlokaler tvingas även fortsatt hållas stängda – men exempelvis klädaffärer och frisörsalonger får öppna. Invånarna får dessutom röra sig inom en radie av tio mil från hemmet utan att behöva ett intyg, rapporterar Aftonbladet. Joachim och Marie kan alltså räkna med en viss frihet nu när de har återvänt.

Svensk Dam har tidigare pratat med Jacob Heinsel Jensen, reporter på danska Se og hör. Han berättade att Joachims framtid är ett stort diskussionsämne i vårt grannland.

– Jag tror att nåt stort kommer att hända när Joachim är klar med militärskolan. Vi vet inte om de kommer att flytta tillbaka till Danmark. Det kommer att bli tufft att flytta tillbaka. Många kungaexperter som jag pratat med beskriver att kungamakten i Danmark är centrerad kring prins Frederik och prinsessan Mary. De ser ingen framtid för Joachim och Marie där de får jobba så mycket som de vill. Men vi får svaret om fyra, fem månader, sa Jacob.