JUST NU: Nytt besked om Joachim efter stroken

Joachim har det tufft just nu.

Prins Joachim fick en stroke under sin semester i Frankrike.Nu har det som vi befarat inträffat – planen görs om!

Här stoppas komikern efter fräcka kuppen mot kungaparet
Slå på ljud

Prins Joachim drabbades av en stroke när han var på semester i franska Toulouse. Han fick föras till sjukhus och placerades på intensivavdelningen, som han fick lämna ungefär en vecka senare.

Då hade vi fått läsa ett positivt besked från det danska hovet.

“Efter de senaste dagarnas inläggning och behandling på intensivavdelningen är det nu läkarnas bedömning att prins Joachim inte får fysiska följder eller andra men som en följd av stroken”, skrev hovet i en kommuniké.

Joachim har det tufft just nu.

Joachim har det tufft just nu.

Prins Joachim – nytt besked efter stroken

Den 1 september skulle Joachim börja på sitt nya jobb på den danska ambassaden i Frankrike. Det har dock inte sagts något nytt om saken efter att stroken slog till. Fram tills nu.

Hovet har meddelat att Joachim inte kommer att kunna jobba på plats på ambassaden. Istället har man gjort om planen för att kunna tillgodose prinsens behov.

– Enligt läkarnas anvisningar kommer inledningen på prinsens jobb att skötas med lugn och ro, först med hemmaarbete, som ju också är helt i linje med den generella arbetssituationen i Paris på grund av covid-19, säger det danska hovet till tidningen Billed-bladet. 

 

LÄS OCKSÅ: Victorias oväntade film – chockar alla i utsläppt hår!

 

“Det är omöjligt”

Journalisten Flemming Mønster drabbades själv av en stroke för två år sedan. Han har, som tidigare strokepatient, uttalat sig om huruvida Joachim kommer att vara redo till 1 september.

– Utifrån mina erfarenheter och all fackkunskap jag fick från läkarna och terapeuterna, så vill jag säga att det är omöjligt. Det går inte, har Flemming sagt till Se og hör.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias avslöjande om prins Oscar – inför alla!