Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Just nu på slottet! Gullattack när Estelle och Oscar firar mamma

12 mar, 2019, 12:26 
I dag firas Victorias namnsdag på Kungliga slottet och på Inre borggården råder en härlig stämning!
Annons

Hela kronprinsessfamiljen är på plats! Estelle, 7, har fått ledigt från nollan och Oscar, 3, från förskolan. De ser glada och lite pirriga ut, och det blir säkert tårta efter lunch… Kanske prinsess?

Borta vid Östra valvet står hela hovet uppradat i vårsolen, från riksmarskalken till statsfrun. Och trots att det är en vanlig tisdag har det kommit många människor för att fira Victoria. Just nu står hon uppflugen på sin blåa låda och hon verkar rörd över hyllningarna. Innan den här dagen är slut kommer hon att göra precis som hon brukar: gå sitt varv runt inre borggården och hälsa på alla.

Massvis av tulpaner!

Musikkåren, honnörsvakten och högvakten startade med att överlämna en bukett och det är väldigt många i publiken som också har med sig blommor. Victoria kan räkna med många av tulpaner. Samt uppvaktning av Arméns musikkår, honnörsstyrkan ur Livgardet samt högvakten ur Södra skånska regementet! Att vara kronprinsessa och ha namnsdag är en helt annan femma än när vi vanliga firar med kaffe och bullar…

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Victoria är den enda i kungafamiljen vars namnsdag är så här stor och officiell och anledningen är att kungen vill ge alla i Stockholm en möjlighet att hylla henne – på sin födelsedag är hon ju nästan alltid på Öland. Så hon har firat här på borggården ända sen hon var 15 år. Visst har hon missat några namnsdagar, men det är ändå 19:e gången hon står här och får höra Med en enkel tulipan!

Gulliga Estelle – helt i rosa på mammas namnsdag 2019
Gulliga Estelle – helt i rosa!

En viktig kunglig vårtradition alltså. Fast detta är ingalunda det enda som händer på slottet i dag. Kungen har fullt upp, han ger avskedsaudienser för ambassadörerna från Argentina, Förenade Arabemiraten och Grekland, och drottning Silvia har besök från Fryshuset. Och i kväll väntar vårens traditionsenliga Församlingsafton för kungaparet, Carl Philip och Sofia. Under tiden kan Victoria fortsätta tårtkalaset hemma på Haga.

victoria

Läs mer:

Foto: Svensk Damtidning

Annons