Just nu! Victoria hyllas efter agerandet på bilden – dök upp mitt i krisen

Kronprinsessan Victoria.

Kronprinsessan Victoria stod i första ledet när Stockholms Stadsmission delade ut sina matpaket på Södermalm i dag.
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria
Slå på ljud

Många andra kungligheter håller sig just nu hemma i sina trygga privatbostäder i väntan på bättre och säkrare tider, men dit hör inte kronprinsessan Victoria. De senaste dagarna har hon klivit rakt ut i verkligheten på ett mycket imponerande sätt. Och denna måndag var inget undantag. Nyligen la Food4Heroes ut den här bilden från hennes besök på Stockholms Stadsmission och deras mötesplats St Paul vid Mariatorget:

Kronprinsessan Victoria delar ut matpaket hos Stadsmissionen.

Kronprinsessan Victoria med några av dagens matpaket.

I plasthandskar och med det vita förklädet över den svarta polotröjan, såg Victoria till att dagens 130 matpaket med kyckling och ris eller potatis gjordes i ordning och sedan levererades.

Ett agerande, och ett beslut om att volontera, som har fått många att bli lite extra varma om hjärtat.

– Kronprinsessan är vår beskyddare, och hon hörde av sig häromveckan för att höra om det var någonting som hon kunde hjälpa till med, säger Maria von Sydow som är kommunikationsansvarig hos Stockholms Stadsmission.

– Och i dag på förmiddagen kom hon alltså hit och hjälpte till att göra i ordning lunchlådorna. Hon är en oerhörd tillgång för oss och väldigt härlig att samarbeta med.

Kronprinsessan Victoria och insatsen för Stockholms Stadsmission

Kronprinsessan Victoria delar ut matlådor hos Stockholms Stadsmission.

Kronprinsessan, redo för dagens insats.

– Mötesplats St Paul är en av våra öppna verksamheter, och i vanliga fall är det många äldre som kommer dit – i den mån de har ett hem – men nu med coronasmittan så är det ju många av dem som behöver hålla sig hemma, säger Maria von Sydow,

– Så de 30 äldre som inte kunde komma hit till St Paul idag fick sina lådor hemlevererade, och kronprinsessan la faktiskt i en särskild hälsning till var och en av dem.

LÄS MER: Beslutet – Victoria går emot alla andra kungligheter i Europa

Foto: TT, Stockholms Stadsmission, Food4Heroes/Instagram.