JUST NU: Victorias och Daniels okända krisbesök i kväll

kronprinsessan victoria och prins daniel
Det var ett krisbesök som ingen utomstående kände till i förväg. Men nu avslöjar hovet vad Victoria och Daniel gjorde i kväll.
Annons

Det mesta kretsar just nu kring coronasmittan och Covid-19 – även för kronprinsessparet. Och nu avslöjar hovet att Victoria och Daniel i kväll har besökt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) på deras huvudkontor i Solna.

Annons

Där fick de bland annat vara med vid en så kallad samverkanskonferens som handlade om den gemensamma kommunikationen kring coronaviruset. Bland de närmare 80 myndigheter och andra aktörer som var med via telefon fanns bland annat Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Utrikesdepartementet, länsstyrelserna, SOS Alarm med flera.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på besök hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).
Victoria och Daniel var med under kriskonferensen hos MSB nu i kväll.
Annons

”Syftet med besöket var att få information om det arbete myndigheten och andra aktörer bedriver med anledning av spridningen av det nya coronaviruset” skriver hovet på sin hemsida.

Victoria och Daniel fick också träffa redaktionen för krisinformation.se som är den webbplats där statliga myndigheter ger bekräftad information i samband med kriser. Krisinformation.se finns på webben, i en app och i sociala medier.

Kronprinsessparet med redaktionen för kriskommunikation.se.

Annons

Victoria och Daniel – mötet på Haga slott

Detta var för övrigt dagens andra möte för kronprinsessparet. Tidigare i dag tog de emot representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) hemma på Haga slott och då kretsade samtalet om det arbete som görs för att  begränsa spridningen av coronaviruset.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tar emot Sveriges Kommuner och Landsting på Haga slott.
Så här såg det ut på Haga tidigare i dag.

Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungliga Hovstaterna, Marcus Årskog/Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Kungliga Hovstaterna.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “JUST NU: Victorias och Daniels okända krisbesök i kväll”

 1. Grethe skriver: 17 mars, 2020

  Dette er en parodi. Sensur, sensur og sensur for at man skriver at de ikke holder 1 meters avstand slik vi blir oppfordret til…Daniel er en av de som bør være ekstra forsiktig pga immunforsvaret hans er påvirket av hans medisiner. Silvias helse har vel heller ikke vært den aller beste senere år så kungahuset burde følge Norge og Danmark og ta en pause. Og de bør iallefall holde 1-2 meters avstand for å forhindre smitte.


 2. Bea skriver: 17 mars, 2020

  Dubbla budskap?
  Hovets personal får rekommendationer att jobba hemma – allt för att undvika smitta.
  Victoria bjuder in till möte på Haga…?
  Inte lätt att hänga med i svängarna här – om man nu vill det.

  Varför inte göra som övriga nordiska länder- rensa kalendern helt till att börja med en månad eller två.


  1. Ulla Lundell skriver: 18 mars, 2020

   Man behöver inte träffas hemma hos någon eller på en annan lokal i dessa corona tider, det finns något som heter video konferens man kan ha ett möte via skype.

   Ulla


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar