JUST NU: Victorias och Daniels okända krisbesök i kväll

kronprinsessan victoria och prins daniel

Det var ett krisbesök som ingen utomstående kände till i förväg. Men nu avslöjar hovet vad Victoria och Daniel gjorde i kväll.
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria
Slå på ljud

Det mesta kretsar just nu kring coronasmittan och Covid-19 – även för kronprinsessparet. Och nu avslöjar hovet att Victoria och Daniel i kväll har besökt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) på deras huvudkontor i Solna.

Där fick de bland annat vara med vid en så kallad samverkanskonferens som handlade om den gemensamma kommunikationen kring coronaviruset. Bland de närmare 80 myndigheter och andra aktörer som var med via telefon fanns bland annat Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Utrikesdepartementet, länsstyrelserna, SOS Alarm med flera.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på besök hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Victoria och Daniel var med under kriskonferensen hos MSB nu i kväll.

”Syftet med besöket var att få information om det arbete myndigheten och andra aktörer bedriver med anledning av spridningen av det nya coronaviruset” skriver hovet på sin hemsida.

LÄS MER: Corona: Kungen och Victoria stoppas från att arbeta ihop

Victoria och Daniel fick också träffa redaktionen för krisinformation.se som är den webbplats där statliga myndigheter ger bekräftad information i samband med kriser. Krisinformation.se finns på webben, i en app och i sociala medier.

Kronprinsessparet med redaktionen för kriskommunikation.se.

LÄS MER: Kung Haralds starka tal i Coronakrisen

Victoria och Daniel – mötet på Haga slott

Detta var för övrigt dagens andra möte för kronprinsessparet. Tidigare i dag tog de emot representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) hemma på Haga slott och då kretsade samtalet om det arbete som görs för att  begränsa spridningen av coronaviruset.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tar emot Sveriges Kommuner och Landsting på Haga slott.

Så här såg det ut på Haga tidigare i dag.

Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungliga Hovstaterna, Marcus Årskog/Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Kungliga Hovstaterna.