Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kändiskvinnan inkallad till Haga slott av Victoria och Daniel – situationen allvarlig

20 maj, 2024, 20:00 
En välkänd programledare har kallats in till Haga slott av kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Det här är varför.
Annons

Kronprinsessfamiljen bor i vackra Haga slott, i Solna. Här trivs de i sina 42 rum, fördelade på 1 550 kvadratmeter, alla stilfullt inredda in i minsta detalj.

Det är långt ifrån alla som får den äran att kika in i slottet – men nu en känd programledare kallats in till Haga av kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!Brand logo
Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!

Allvarliga situationen – kallades till möte på Haga slott

Huvudvåningen på Haga slott är den som Victoria och Daniel använder för representation, och det är här som de förra veckan hade ett viktigt möte.

Annons

Anledningen stavas parets organisation Generation Pep, som de grundade 2016 för att främja rörelse bland barn och unga.

En viktig fråga, som både Victoria och Daniel brinner för. För sanningen är att situationen är allt annat än bra:

– Vi står inför en mycket allvarlig samhällsutmaning. De flesta barn och unga i Sverige idag rör sig för lite och äter för lite av det de behöver. Dessutom finns stora skillnader mellan barn som växer upp under olika förutsättningar. För lite fysisk aktivitet och ohälsosamma matvanor ökar risken för bland annat depression, diabetes typ 2, sömnstörningar och hjärt-kärlsjukdom, skriver Generation Pep på sin hemsida.

Generation Peps verksamhetschef Carolina Klüft med kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid Generation Peps "Pep Forum"
Generation Peps verksamhetschef är ingen mindre än Carolina Klüft!JESSICA GOW
Annons

Kändiskvinnan kallad av kronprinsessan Victoria till Haga

Men arbetet går framåt, och tack vare Generation Pep har fler barn och unga gjort rörelse till en naturlig och rolig del av vardagen. Till sin hjälp har organisationen en rad olika ambassadörer som har ett lika stort brinn för ungas hälsa, och som hjälper till att driva arbetet framåt.

Där hittar vi till exempel programledaren Jessica Almenäs, och träningsparet Fanny och Patrik som är stora på TikTok.

Annons

Jessica, Fanny och Patrik var tre av dem som fick en minst sagt ärofylld inbjudan i brevlådan – signerad kronprinsessparet! De bjöd in till en lunch på Haga slott ihop med Generation Pep, och deras partners.

Efter lunchen delade Patrik och Fanny härliga bilder ihop med Victoria och Daniel från Haga slott – kika i bildspelet nedan:

Foto: TT

Annons