Känsliga bråket dras upp igen – Victoria tvingas svara

02 jan, 2022, 10:30 

Victoria och Daniels familjebeslut från våren 2020 fortsätter röra upp känslor.

Annons
Se filmen! Fina kärleksgesten från Victoria till Oscar – inför alla
Se filmen! Fina kärleksgesten från Victoria till Oscar – inför alla

SNär Victoria och Daniel skaffade en liten hund till familjen var det många som jublade. Ett husdjur kan verkligen bidra med massor av lycka i en familj och det är lärorikt och utvecklande för både barn och vuxna att ha en liten individ med behov som behöver tas om hand.

Så när de första bilderna på ursöta cavapoo-valpen Rio kom ut var det fullt av hejarop i kungahusets sociala medier. Men det var inte alla som var helt nöja. Rio är en blandning mellan cavalier king charles spaniel och pudel, och framför allt den senare av dessa två raser har varit väldigt populär att använda i blandrasavel de senaste åren. De vanligaste blandningarna är kanske pudel tillsammans med labrador eller cocker spaniel, men även cavalier-mixen har blivit populär.

Rio som valp i Hagaparkens lummiga vårgrönska!

Victoria anklagades

Detta fick bland annat Svenska kennelklubben att reagera. I ett öppet brev uppmanade deras ordförande kronprinsessan att tänka ett varv till kring aveln hon stöttar genom att skaffa en blandras.

Annons

I en intervju med Svenska Dagbladet som publicerades på nyårsdagen bemöter Victoria för första gången kritiken. Hon gör det, kanske inte helt oväntat, med ro.

Rio är en bildskön liten hund!

”Men kronprinsessan tycks inte ha tagit åt sig av fördömande åsikter. Tvärtom visar hon nyfiket intresse när jag berättar att vi också har en blandras, en blandning mellan spansk vattenhund och labrador.” skriver artikelförfattaren, journalisten Ylva Lagercrantz Spindler efter att ha pratat med Victoria om frågan.

Hunden Rio charmade fotografen

Rio har en framträdande roll i reportaget om Victoria. SvD har följt med henne på det inofficiella besöket på Gripsholms slott som hon gjorde i juni, då var Rio såklart med. När de sedan besöker henne på Haga är han hela tiden i närheten och fångas även på bild.

Annons

Det uppstår en lustig situation när fotografen vill ha in Rio i bilden och Victoria utbrister: ”Är ni egentligen från Horse & Hound?”. Den som sett filmen Notting Hill kanske känner igen frasen, där låtsas Hugh Grant nämligen vara från just den tidningen för att kunna komma när Julia Roberts filmstjärnekaraktär.

Annons