Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemliga dokumenten stoppar Will och Harrys försoning – för riskfyllt

12 sep, 2022, 14:00 

Det här kan ställa till det rejält för bröderna...

Annons
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahusetBrand logo
7 saker som hänt efter Meghans & Harrys sorti ur kungahuset

Storbritanniens prinsar Harry och William har allt annat än en simpel relation. Det har stormats och ryktats, men hur den egentligen ser ut, ja, det vet bara huvudpersonerna själva.

I och med deras älskade farmor Elizabeths bortgång förra veckan syntes de för första gången på månader tillsammans, och många hoppas nu att bröderna kan gräva ner stridsyxan en gång för alla. Men det finns en sak som stoppar dem.

Anklagade kungahuset för rasism

När Will, Kate, Harry och Meghan plötsligt klev ur den svarta bilen utanför Windsor slott under lördagen blev många paffa. Den kungliga kvartetten har inte synts tillsammans sedan 2020, och efter Harry och Meghans sorti ur det brittiska kungahuset har det ryktats om en oerhört infekterad relation.

Bland annat öppnade paret upp i en intervju hos världskända programledaren Oprah, ett program som nådde miljonpublik. I programmet kom paret med påståenden om att det fanns rasism inom den brittiska kungafamiljen och att Meghan haft självmordstankar under sin tid i kungahuset, som ingen gjorde något åt.

Meghan Markle och prins Harry i intervju med Oprah
Intervjun som skulle få det att storma rejält i det brittiska kungahuset.

Efter detta har inte brödernas relation varit sig lik. På flera månader, ja nästan ett år, har vi inte sett bröderna interagera på bild tills nu. Visst befann de sig båda under Elizabeths jubileumsfirande i somras, men bröderna höll sig en bit från varandra.

Annons

"Finns en risk"

Det är många som vill se att detta brödrakrig når vägs ände, och nästan omedelbart efter Elizabeths bortgång spekulerade experter i om denna oumbärliga sorg skulle knyta Will och Harry samman igen. Och visst stämde det.

På foton från när de tittade på det brittiska folkets hälsningar och blommor vid slottet såg de faktiskt närmre ut än på länge. Nu är frågorna många. Kan detta vara slutet på den årslånga konflikten? Är William beredd att förlora Harry efter deras skymfning av kungahuset?

Prins William och prins Harry
En ovanlig syn.

Vissa menar att det finns ett alldeles för stort hinder. Kungliga experten Angela Levin har enligt The Sun påpekat att den självbiografiska boken Harry planerar att skriva, likaså deras dokumentär, ligger i vägen.

– Jag tror att det är troligt att Kate och William kommer att försöka att undvika all kontakt med Harry och Meghan innan de vet vad Harrys memoarer kommer innehålla, och deras Netflix-dokumentär, säger Angela Levin.

– De har förlorat sin chans att bli litade på, eftersom det finns en risk att de kommer använda varje konversation (i boken eller dokumentären, reds.amn).

Prinsessan Kate, prins William, prins Harry och Meghan Markle
Återförenade – eller? Det återstår att se.
Annons