Kaoset som fortfarande hemsöker Madeleine – FEM år senare

Prinsessan Madeleine har det inte lätt just nu.

Prinsessan Madeleine strålade under sitt bröllop.Men ceremonin fick en panikartad inledning.

Det var en ljuvlig sommardag, den 8 juni 2013. Datumet då det svenska folkets tro på kärleken fick förnyad livskraft.

Prinsessan Madeleine fick sin Chris O’Neill, och de förälskade tu vigdes inne i Slottskyrkan. Vad som sedan följde är välbekant: tre fantastiska barn och en drömtillvaro i soliga Florida. Men kärleksäventyret fick en turbulent början. Ett par timmar som präglades av kaos och förtvivlan.

Prinsessan Madeleine fick panik innan bröllopet med Chris O’Neill

Chris och Madeleine

Bröllop mellan Madeleine av Sverige och Chris O’Neill, i juni 2013.

Madeleine berättade om dramat i SVT-dokumentären “Kungliga brudklänningar”. Hennes planerade dress var strålande vacker – men precis innan vigseln gjorde bruden en obehaglig upptäckt.

– De flesta brudar känner nog igen sig i att dagarna före så händer det något! Man är nervös, man rasar i vikt och man vet inte varför, säger Madeleine i dokumentären.

– Jag hör hur klockorna börjar ringa och jag står i klänningen – och den är alldeles för stor.

Men då klev dagens stora hjältar in i handlingarna: sömmerskorna. De såg till att lösa problemet – och vigseln kunde bli av som planerad.

“Det var nervöst”

Det var dock på håret. I dokumentären, som sändes fem år efter bröllopet, märks det att Madeleine fortfarande blir lite skakig av att tänka på de där nervösa minuterna.

– De sprang runt som små möss och sydde ihop hela klänningen. Pappa stod vid tröskeln bredvid och var lite tålmodig. Den blev okej i sista sekund. Men det var lite nervöst när klockorna ringde och de fortfarande sydde på klänningen, säger Madeleine.

Madeleines bröllopsklänning, som pryddes av en vacker spets, designades av Valentino Garavani.