Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Kärlekskrisen i hovet – efter uppbrotten

22 jan, 2020, 12:00 
Kungafamiljen har tvingats genomgå två smärtsamma skilsmässor i sin närmaste krets. Kärleken hade ett tufft år 2019.
Annons

Har du koll på snackisarna från vecka 3?Brand logo
Har du koll på snackisarna från vecka 3?

Det svenska kungahuset rymmer flertalet lyckliga, långvariga kärlekssagor. Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har varit gifta i snart 44 år. Victoria har sin Daniel, Carl Philip sin Sofia och Madeleine sin Chris.

Men i kungahusets närhet har två uppbrott inträffat på relativt kort tid. Kan man kanske tala om en kärlekskris i hovet direkta omgivning?

Patrick Sommerlath och hans familj.

Patrick Sommerlath har skilt sig

Först ut var Patrick Sommerlath, Silvias syskonbarn. Han gifte sig med Maline Sommerlath 2011, i ett hemligt bröllop i Paris där både Carl Gustaf och Silvia var på plats. De fick också barn Chloé och Anaïs Sommerlath. Men i april kom bekräftelsen: parets skilsmässa hade gått igenom.

Både Patrick och Maline har stått kungafamiljen väldigt nära. Prinsessan Madeleine och prins Carl Philip är faddrar till deras båda tvillingdöttrarna. Barnen var dessutom två av näbbarna under kronprinsessan Victorias bröllop. Själv är Patrick fadder till prinsessan Leonore.

Annons

Patrick har dessutom mer eller mindre växt upp på Drottningholm med sina kusiner Victoria, Madeleine och Carl Philip.

Gustav och Vicky går isär

Den andra tunga skilsmässan i hovets familjekrets drabbade Gustaf Magnuson, son till prinsessan Christina och Tord Magnuson.

Han skiljde sig i början av året från modellen Vicky Andrén, som han gifte sig med 2013, i Ulriksdals slottskapell.

Paret har en gemensam dotter, lilla Désirée Elfrida Christina Magnuson, som föddes den 11 juli 2014.

Senast vi såg den lilla familjen tillsammans var under julhelgen, då de besökte en gudstjänst i Slottskyrkan tillsammans med prinsessan Christina och Tord Magnuson.

“Vi har tagit ett gemensamt och odramatiskt beslut att gå skilda vägar men fortsätter att vara goda vänner och ett bra team som föräldrar till vår älskade dotter. Vi ber om att få genomgå denna separationsperiod i lugn och ro med hänsyn till välmåendet av vår familj och för vårt barn skull”, skrev Gustaf och Vicky i ett gemensamt uttalande.

Nu får vi hoppas att detta inte är en gryende skilsmässotrend inom den kungliga sfären!

Foto: TT

Annons