Katastrof för prinsessan Madeleine

Katastrof för prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har fått ett riktigt tråkigt besked. Det beskrivs som en "katastrof".
Kommer Madeleine att göra en Megxit? Herman Lindqvist reder ut!
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine är en isolerad kunglighet. Medan resten av familjen kan finna viss tröst under pandemin i faktumet att de inte så långt ifrån varandra, så skiljer det ett världshav mellan Madeleine och kungen & CO.

Madeleine, maken Chris O'Neill och deras tre barn har fått klara sig utan familjens direkta stöd. Familjemedlemmar kan visserligen kommunicera med tekniska hjälpmedel, men det är såklart inte samma sak.

Tråkigt besked för prinsessan Madeleine: "Det är katastrof"

Prinsessan Madeleine.

Det blir ingen jul i Sverige för prinsessan Madeleine.

Nu i dagarna fick vi ett besked som kanske var väntat men också väldigt tråkigt. Madeleine och hennes familj kommer inte att kunna resa hem till Sverige för mamma Silvias födelsedag, den 23 december, och julafton. Någonting som hovet bekräftade för Svensk Damtidning.

LÄS MER: Därför lämnade Madeleine Chris på kungliga festen

– Prinsessan Madeleine bor ju i Florida och där är det hårdare restriktionerna som gäller. Och familjen följer dem. Därför är det inte möjligt för prinsessan att resa och de kan inte komma hem över jul, har hovets informationschef Margareta Thorgren berättat.

Det här har fått hela världen att lida med Madeleine. Tidningar från olika ställen på planeten har snappat upp nyheten, och de inser också allvaret i det hela. Så här skriver brittiska Daily Express.

"Det är en katastrof för kungafamiljen att prinsessan inte kan komma hem till jul på grund av paniken kring coronaviruset", skriver Daily Express.

"Det hölls hemligt"

Daily Express drar paralleller till sitt eget kungahus.

"Kungligheter har, precis som sina undersåtar, drabbats jorden runt av pandemin. I Storbritannien har både prins Charles och prins William testat positivt för viruset. Tidigare under månaden avslöjades det att William hade testat positivt i april, men det hölls hemligt för att undvika att väcka skräck hos allmänheten", skriver tidningen.

Spanska Hola har också rapporterat om Madeleines bakslag.

"Prinsessan Madeleine kommer inte att vara hemma, inte i sitt riktiga hem, till jul", skriver tidningen.

Australiska Honey tar fasta på att Madeleine inte bara blir ofrivilligt utestängd från julen – hon får heller inte fira sin mammas födelsedag.

"Prinsessan Madeleine missar två viktiga händelser i Sverige i år", skriver Honey.

LÄS OCKSÅ: Skandalen i kungafamiljen visades upp – hovet fick rycka in