Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kate och William "matregel" – äter inte med sina barn: "Låter trist"

24 aug, 2023, 14:00 
Felicia Plåt
Kate och William
Barnen äter i barnrummet. Foto: TT

Kate och Williams barn måste följa vissa "matregler".

Annons

Det har inte undgått någon att kungligheterna har en del regler de måste följa, som vi "vanliga dödliga" inte ser som särkilt viktiga. Kungligheterna är ständigt påpassade, de ska vara experter på vett och etikett och veta exakt hur de ska föra sig i olika sammanhang.

Se kärleksgesten! Victoria & Daniel på bröllop – i JordanienBrand logo
Se kärleksgesten! Victoria & Daniel på bröllop – i Jordanien

Kate och William äter inte med barnen

Att äta julbord med hela familjen är något många gör, men så ser det inte ut i det brittiska kungahuset. Där får nämligen barnen inte äta med sina föräldrar, det säger den före detta kungliga kocken Darren McGrady till Independet, skriver norska Se och hör.

Darren har jobbat i det kungliga köket i 15 år och kunde avslöja att de kungliga barnen inte fåt äta middagar med sina föräldrar under officiella middagar eller helgdagar.

Annons

Detta pågrund av att barnen ska lära sig hur man för ett trevligt samtal och vett och etikett vid middagsbordet. Tills de har lärt sig detta sitter de i barnkammaren och äter, menar Darren.

– Barnen äter alltid i barnrummet tills de är gamla nog att bete sig ordentligt vid middagsbordet, säger Darren till Independent.

Experten reagerar

Det ska inte heller finnas några undantag utan även under helgdagar som julafton är det olika bord som gäller för familjemedlemmarna. Barnen äter tillsammans med sina barnflickor som ska ha en stor roll när det kommer till deras lärande av bordskick och vett och etikett.

Se och Hör Norges kungliga expert Caroline Vagle berättar att hon tycker regeln låter tråkig och konservativ.

– Det här låter väldigt konservativt och stelbent! Jag förstår att små barn inte ingår i sena officiella middagar, men jag tycker att det är konstigt att de lämnas utanför storhelger också. När familjen samlas måste man verkligen kunna tåla att barn är barn. Jag tycker bara att det låter trist, säger Caroline.

Annons