Kate och William pausar allt – därför avstår de från kungliga plikterna

Kate och William

Kate och William har rensat sitt schema. FOTO: TT

i-Images / Pool
Prinsparet ha rensat sina kalendrar.

Prinsen och prinsessan av Wales är ständigt uppbokade på olika kungliga uppdrag. De besöker andra länder samt engagera sig i olika hjälporganisationer, som exempelvis engagemanget #ShapingUS.

Men under den senaste veckan har prins William och prinsessan Kate försvunnit från den kungliga radarn. Ett beslut som de har tagit helt frivilligt. Nu sägs de ha dragit sig tillbaka till sitt hus på landet, Anmer Hall i Norfolk.

Sofias våriga look – se nya bilderna från New York!

SE FILMEN! Här tävlar Kate & William – på spinningcykel
0:46

Efter reklamen: SE FILMEN! Här tävlar Kate & William – på spinningcykel

(0:46)

Slå på ljud

Vill spendera kvalité-tid tillsammans

Men varför har de gjort detta? Jo, anledningen är att de tre yngre kungligheterna, deras barn, prins George, 9, prinsessan Charlotte, 7 och prins Louis, 4 är lediga från skolan. Under ledigheten ville familjen spendera kvalité-tid tillsammans, vilket Kate och William värdesätter högt.

George, Charlotte och Louis går på Lambrook School i Windsor som ligger i närheten av deras hem i Adelaide, och nu har barnen ledigt från skolan. Under semestern brukar familjen njuta av att spendera tid utomhus, från cykling till trädgårdsarbete och strandhäng.

I en podd-intervju under 2020 berättar Kate att hennes bästa stunder med familjen är "när vi är utomhus på landsbygden och vi alla är smutsiga". Familjen verkar vara en riktigt hurtig skara.

William och Kate

Paret ska spendera kvalité-tid med familjen.

Stephen Lock

Sista ledigheten

Detta är barnens sista ledighet innan deras farfar Charles ska krönas till Kung över England. Om de små kungligheterna kommer att delta på ceremonin är inte bekräftat av hovet.

Några som däremot planerar att delta på kröningen är vår egen kung Carl Gustav och drottning Silvia. De ska med flera andra internationella kungligheter närvara vid kröningen av kung Charles i Westminster Abbey i London. Det kommer bli en annorlunda kröning då Charles vill ändra på vissa delar. Men vi hoppas kröningen den 6:e maj kommer att blir en glad och fin dag för kungligheterna.

Jublar efter nya bilderna på kungen – går inte att ta miste på glädjen