Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kate och Williams barn stoppades från kröningen – verkliga anledningen bekräftad

06 jul, 2023, 11:30 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Kate, George, Charlotte, Louis
Charles kröntes till kung den 6 maj. Foto: TT

De kungliga barnen fick stanna hemma under Charles kröningsfirande.

Annons

Det har hänt mycket för kungligheterna i år. Kung Carl Gustaf firar 50 år på tronen och firar detta med en Sverigeturné där han har hälsat på de olika länen. Drottning Silvia fyller även 80 år vilket också kommer firas ordentligt. Men det är inte bara de svenska kungligheterna som har haft ett händelserikt år.

Se kärleksgesten! Victoria & Daniel på bröllop – i JordanienBrand logo
Se kärleksgesten! Victoria & Daniel på bröllop – i Jordanien

Charles kröning

Den 6 maj i år var det en historisk dag för de brittiska kungligehterna då det var kröning för första gången på över 70 år. Efter drottning Elizabeths död var det nu dags för hennes son att ta över tronen. Därför kröntes Charles och hans älskade Camilla till kung och drottning över Storbritannien.

Det var en riktigt stor dag och flera kända ansikten var på plats, även vår egen kung och kronprinsessa. Charles barnbarn fick även vara med på ett hörn.

Annons

Prins George, 9, son till prins William och prinsessan Kate, hade rollen som Page of Honour. Han var klädd i en fin uniform och hade uppgiften att stå vid sin farfars sida under kröningen och bära en del av hans släp. Även hans småsyskon Charlotte och Louis fick sitta med på ceremonien i Westminster Abbey och de uppförde sig ypperligt.

Barnen lämnades hemma

Nu har Charles haft ytterligare ett kröningsfirande, men denna gången var det i Skottland. Många såg fram emot att se den brittiska kungafamiljen samlad igen, speciellt barnen som är mycket populära i kungahuset. Men dem hade William och Kate lämnat hemma.

Varför då? - tänker ni då - speciellt efter deras succé under kröningsdagen. Men det finns en rimlig förklaring.

Prins William och prinsessan Kate tog nämligen barnen under 2022 och valde landet före stadslivet och flyttade från London till Windsor. Vilket gjorde att barnen fick börja på en nya skola, Lambrook School. Vilket även var anledningen att de fick stanna hemma under firandet i Edinburgh.

Barnen hade nämligen sin sista vecka i skolan innan sommarlovet, vilket de såklart ville närvara på. Därför fick de stanna hemma, men det kommer fler tillfällen för de små kungligheterna att närvara vid kungliga sammankomster.

Annons