Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kate och Williams besvikelse – sommaren slutade inte som de hade trott!

21 aug, 2023, 16:00 
Felicia Plåt
Kate och William
England kom tvåa i fotbolls VM 2023. Foto: TT

Prinsfamiljen satt bänkade i soffan under VM-finalen.

Annons

Sommarmånaderna börjar gå mot sitt slut och det är flera som har gått tillbaka till sina jobb efter semestern. Några som däremot fortfarande njuter av de sista semesterdagarna är prins William och prinsessan Kate.

Se filmen! Här blir Camilla rasande på George, 9, och Charlotte, 7Brand logo
Se filmen! Här blir Camilla rasande på George, 9, och Charlotte, 7

Under sommaren har prinsparet tillbringat mycket tid med familjen och åt deras gemensamma intresse, nämligen sport. Kate tog bland annat med både prins George och prinsessan Charlotte till Wimbledon-finalen i år. Deras ögon glittrade när de klev in på läktaren under Wimbledon, för att sedan heja ordentligt på tennisspelarna.

Charlottes söta hälsning

Hela familjen är riktiga sportfantaster, därför kommer det inte som en chock att familjen har följt damernas fotbolls-VM under sommaren. Det engelska laget har det gått riktigt bra för och de tog sig hela vägen till finalen mot Spanien.

Annons

Inför lördagens final delade prins William med sig av en video tillsammans med sin dotter Charlotte. I videon önskade de "Lejonhonorna" lycka till inför matchen, och William bad om ursäkt för att han inte kunde vara på plats i Sydney för att se matchen.

Men det stoppade inte familjen från att titta på matchen hemifrån. Hela familjen satt och hejade från soffan i deras sommarhus Anmer Hall i Norfolk, vilket Kensington Palace kunde avslöja i ett officiellt uttalande.

Prinsfamiljens besvikelse

Om vi ska döma av bilderna från Wimbledon var det säkert både tjo och tjim när familjen följde den spännande matchen. Men efter 90 nagelbitande minuter kunde Spanien utses till segrare av fotbolls-VM 2023, till de brittiska kungligheternas besvikelse.

Såklart hoppades både William, Kate, George, Charlotte och Louis på att de engelska tjejerna skulle ta hem första platsen, men andra plats är inte dåligt det heller. Trots förlusten firades nog silvermedaljen hemma hos familjen i Anmer Hall.

Williams kommentar

William gick även ut och kommenterade matchen på appen X, tidigare kallad Twitter.

"Även om det är resultatet som ingen av oss ville ha, har ni gjort er själva och denna nation stolta. Din anda och drivkraft har inspirerat så många människor och banat väg för kommande generationer. Tack för fotbollsminnena. Grattis till Spanien. W", skrev William till damlaget på X.

De svenska damerna kom på en tredjeplats och tog hem bronset efter en spännande match mot Australien.

Annons