Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kate och Williams omfattande plan – för att stoppa skandalomsusade Andrew

04 apr, 2022, 21:00 
Jacob Johannesson
Kate, William och Andrew

Prins William och prinsessan Kate planerar ett omfattande drag för att stoppa skandalomsusade Andrew.

Annons
Här tar drottning Elizabeth farväl av sin älskade prins Philip – se bilderna inifrån kyrkanBrand logo
Här tar drottning Elizabeth farväl av sin älskade prins Philip – se bilderna inifrån kyrkan

Prins Philips minnescermoni väckte stor uppmärksamhet, men inte på grund av alla världens kungligheter som besökte minnesstunden.

Anledningen till den stora uppståndelsen var att drottning Elizabeth leddes fram av sin son, prins Andrew, som under de senaste åren har varit föremål för en gigantisk skandal.

"Det här är ärligt talat helt galet. Ingen har gjort mer skada på kungafamiljen under den senaste tiden än prins Andrew. Att ge honom rollen som följeslagare till sin mamma är löjeväckande . Hur mycket har han kostat sin mamma i advokatkostnader?", skrev bland annat Charlie Proctor, journalist på Royal Central, på Twitter.

Detta på grund av att en kvinna vid namnet Virginia Giuffre berättad att Jeffrey Epstein ska ha använt henne som minderårig sexslav. Mångmiljadären Epstein, som avled i häktet 2019, ska ha fört kvinnan till London där han ska ha tvingat Giuffre att ha sex med Prins Andrew. Detta är något som Andrew själv förnekar. Händelsen ledde till att Andrew förlorade sina kungliga uppdrag.

Annons

Den stora skandalen har fått stor uppmärksamhet världen över, och väckte stor ilska bland flera kungliga experter.

William och Kates plan för att stoppa Andrew

Anledningen till att Andrew fick leda sin mor fram genom kyrkan tros ha varit att duon står nära varandra. Nu vill prins William och hans Kate göra Elizabeth mindre beroende av Andrew som i stort sett bor granne med drottningen.

– Behovet att flytta växer mer och mer. Andrew tillbringar mycket tid med drottningen, han bor intill henne och är alltid där för henne, säger en källa till brittiska The Sun.

Tidningen rapporterar att prinsparet är redo att flytta till Royal Lodge, där Andrew bor just nu, för att göra drottningen mindre beroende av sin skandalomsusade son. Dock ska Andrew inte ha några planer på att flytta, enligt The Sun.

– Men familjen har hela tiden varit bestämd kring att det inte finns någon väg tillbaka för honom (Andrew). Det finns farhågor om att han använder sitt nära umgänge med drottningen som en språngbräda tillbaka till offentligheten, fortsätter källan.

Foto: TT.

Annons