Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kates svåra samtal med barnen efter cancerdiagnosen

22 mar, 2024, 18:51 
Prinsessan Kate om det svåra samtalet med barnen efter cancerdiagnosen.
Annons

Det var vid 19-tiden under fredagskvällen som Kensington Palace släppte ett videoklipp på prinsessan Kate där hon gav en uppdatering om sin hälsa. I klippet berättade hon att hon har cancer.

Daniels & Estelles härliga dag • Kate utsatt för hackerattack • Kungens besked om ABBA: Inte hänt på 50 år – 3 kungliga snackisar från vecka 12!Brand logo
Daniels & Estelles härliga dag • Kate utsatt för hackerattack • Kungens besked om ABBA: Inte hänt på 50 år – 3 kungliga snackisar från vecka 12!

Prinsessan Kates samtal med barnen efter cancerdiagnosen

Prinsessan Kates hälsa har varit på allas läppar de senaste veckorna, efter att hon genomfört en bukoperation. I uttalandet berättar prinsessan att man initialt inte visste att det rörde sig om cancer.

– I januari genomförde jag en omfattande magoperation i London. Då trodde man att mitt tillstånd inte var cancerogent. Operationen gick bra, men i undersökningar efter operationen upptäckte man cancer.

I klippet berättar hon att hon påbörjat behandlingar, och lyfter maken Williams stöd under den tuffa tiden som påverkat hela familjen, inte minst småttingarna i familjen.

Annons

– Som ni kan förstå har det tagit tid. Det har tagit mig tid att återhämta mig från min operation för att kunna påbörja min behandling. Men allra viktigast, det har tagit oss tid att förklara allting för George, Charlotte och Louis på ett sätt som är lämpligt för dem, och för att försäkra för dem att jag kommer bli okej.

– Som jag sagt till dem, jag är okej, och jag blir starkare varje dag genom att fokusera på de saker som hjälper mig att läka i mitt sinne, kropp och själ. Att ha William vid min sida är en stor trygghet, och försäkran. Det är också den kärlek, stöd och vänlighet som visats av så många av er. Det betyder så mycket för oss båda. Vi hoppas att ni kommer förstå, att vi som familj, kommer behöva tid, utrymme och privathet medan jag slutför min behandling.

Prinsessan Kate, prins William och barnen

Foto: TT/Kensington Palace

Annons