Klippet på Soldoktorn skapar skandal: "Bestört och besviken"

08 feb, 2022, 09:49 
Mikael Sandström figurerar i ett skandalklipp som väcker stor ilska på nätet.
Annons
Så träffades Lotta Engberg & Mikael "Soldoktorn" Sandström – avslöjar allt!
Så träffades Lotta Engberg & Mikael "Soldoktorn" Sandström – avslöjar allt!

Mikael Sandström, eller "Soldoktorn" som han ibland kallas, har ett skyhögt förtroendekapital efter alla år i TV4. Han är en av landets mest namnkunniga läkare, ansiktet utåt för läkarvetenskapen.

Men nu har han plötsligt skymtat i ett klipp som gjort läkarkåren vansinnig. Ett klipp som skapat skandal.

Mikael "Soldoktorn" Sandström i skandalklipp

Mikael har nämligen använts i poddprofilen Alexander Pärleros korståg mot läkemedelsindustrin. Alexander spelade in ett avsnitt av Framgångspodden och tillhörande videoklipp med hjärnforskaren Katarina Gospic, i vilket de anklagade läkemedelsbolagen för att ha "fuskat" när man tog fram covid-vaccinen.

Recept.se Nyhetsbrev

”Vet att det är att hoppa in i en eld, en eld med mycket hat. Dock finns det en sida av mig som reagerar när den ser saker i samhället och känner att det är min plikt att ta dialogen andra inte vågar. Undanhållning av information av Sveriges politiker. Läkemedelsbolag fifflar och mörkar deras studier för att tjäna pengar", skriver Alexander på Instagram.

Annons

I videoklippet dök plötsligt Mikael upp. Alexander hade tagit ett klipp där Soldoktorn diskuterade just läkemedelsindustrin, men inte utifrån vaccinfrågan.

"Jag blev bestört och besviken"

TV4 hörde av sig till Alexander och tvingade honom att ta ner klippet.

– Jag blev bestört och besviken, säger Mikael till Expressen.

– Jag har ju varit med i Framgångspodden förut och då verkade han ju adekvat och trevlig och ställde bra frågor, men nu har han ju helt tappat taget.

Många har rasat mot Alexander efter det kontroversiella avsnittet. Bland annat statsepidemiologen själv, Anders Tegnell.

– Det finns nog inget vaccin i världshistorien som det forskats så mycket på under så kort tid som det här vaccinet, eftersom det är så många som har fått det, säger Anders om resonemangen i Framgångspodden.

Annons
Annons