Krisbeskedet! Coronasmittan har nått Buckingham Palace

Elizabeth lär vara orolig nu.

Nu är det skarpt läge för den brittiska kungafamiljen.Coronaviruset har nått Buckingham Palace.

Det uppstod ett orostillstånd i Storbritannien när det bekräftades att furst Albert av Monaco testat positivt för coronaviruset. Prins Charles hade nämligen suttit mittemot Albert när organisationen WaterAid hade ett möte i London tidigare under mars.

Än så länge finns inga rapporter i brittiska medier om att någon i den brittiska kungafamiljen ska vara smittad eller ens visat prov på några symptom. Men nu kommer oroväckande besked om att coronaviruset har nått Buckingham Palace.

Coronavirus: Viruset har nått Buckingham Palace

Elizabeth lär vara orolig nu.

Elizabeth lär vara orolig nu.

En anställd på det brittiska slottet har testat positivt för viruset, rapporterar The Sun. Nu har alla som kommit i kontakt med personen i fråga placerats i karantän. Det har inte kunnat bekräftas huruvida personen kommit i kontakt med drottning Elizabeth – men det positiva testet kom före drottningen lämnade slottet för att sitta skyddad på Windsor.

Tack och lov ska dock den anställda må efter omständigheterna bra. Men det är ett otäckt besked. Med tanke på sin höga ålder, 93, får Elizabeth definitivt sägas tillhöra riskgruppen.

“Det är en stor oro”

Före resan till Windsor skickade drottningen ut ett lugnande besked till sin befolkning. Hon skulle vidta alla rekommendera försiktighetsåtgärder – samtidigt som hennes tankar skulle finnas hos det brittiska folket.

– När jag och Philip anländer till Windsor, så är vi medvetna om att många personer och familjer i Storbritannien, och i hela världen, går in i en tid med stor oro och osäkerhet. Vi har alla fått höra att vi ska ändra på våra normala rutiner och beteendemönster, för samhällets bästa, och, framför allt, för att skydda de mest sårbara bland oss, sa Elizabeth i uttalandet.

– Många av oss måste hitta nya sätt för att hålla kontakt med varandra, och se till att våra nära och kära mår bra. Jag är säker på att vi kommer att klara av det. Ni kan vara säkra på att min familj och jag står redo att göra vår plikt.

 

LÄS MER: Så skyddas svenska kungafamiljen från coronaviruset