Panik i kungafamiljen efter nya beskedet – smittan kan ha nått dem: “En stor oro”

Panik i kungafamiljen efter nya beskedet – smittan kan ha nått dem:
Nu har coronaskräcken nått det brittiska kungahuset. Allt på grund av ett besked nerifrån kontinenten.
Annons

Den franska tv-kanalen BFMTV var först med nyheten, som därefter bekräftades av hovet i Monaco. Furst Albert har testat positivt för coronaviruset.

Otäcka nyheter för alla i Monaco – men i förlängningen också för britterna. Tronarvingen prins Charles var nämligen nyligen i kontakt med fursten.

Annons

Annons

Coronaviruset: Panik i brittiska kungafamiljen

Elizabeth har stått pall för många motgångar under sin tid som regent.
Elizabeth har stått pall för många motgångar under sin tid som regent.

Den tio mars höll Wateraid, en organisation som arbetar för att även planetens fattigaste ska få tillgång till rent vatten, ett möte. Sammankomsten ägde rum i Kings Place i London – och både furst Albert och prins Charles fanns på plats för att representera sina respektive kungahus. Charles satt till och med mittemot Albert under diskussionerna.

Prins Charles har hunnit bli 71 år gammal och får därmed sägas tillhöra riskgruppen. Det samma kan i högsta grad sägas om hans föräldrar, drottning Elizabeth (93) och prins Philip (98).

Annons

Drottning Elizabeth uttalar sig om oron

Än så länge finns inga rapporter i brittiska medier om att någon i den brittiska kungafamiljen ska vara smittad eller ens visat prov på några symptom. Men drottningen har i ett budskap till det brittiska folket meddelat att både hon och maken vidtar alla möjliga försiktighetsåtgärder.

– När jag och Philip anländer till Windsor, så är vi medvetna om att många personer och familjer i Storbritannien, och i hela världen, går in i en tid med stor oro och osäkerhet. Vi har alla fått höra att vi ska ändra på våra normala rutiner och beteendemönster, för samhällets bästa, och, framför allt, för att skydda de mest sårbara bland oss, säger Elizabeth i uttalandet.

– Många av oss måste hitta nya sätt för att hålla kontakt med varandra, och se till att våra nära och kära mår bra. Jag är säker på att vi kommer att klara av det. Ni kan vara säkra på att min familj och jag står redo att göra vår plikt.

 

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Panik i kungafamiljen efter nya beskedet – smittan kan ha nått dem: “En stor oro””

 1. Gunilla skriver: 20 mars, 2020

  Jag tror inte de har panik, det är ni som har det!😷


 2. Ulla Lundell skriver: 21 mars, 2020

  Drottning Elizabeth och prins Philp ska ju skyddas mot corona viruset de är ju mycket gamla. Prins Charles är ju i alla fall 20 år yngre än sina föräldrar.

  Ulla


 3. Mimmi skriver: 22 mars, 2020

  Elisabeths garderob måste vara ofantligt stor full med färggranna kläder av yppersta kvalitet.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar