Kronprinsessan frontar Rosa Bandet – så ser årets Victoria-bild ut!

Kronprinsessan Victoria Rosa Bandet 2021

Kronprinsessan Victoria bär sitt Rosa Band med stolthet. Och i år är glamourfaktorn skyhög!
Slå på ljud

Här är den nya bilden på kronprinsessan Victoria. Hon stöttar för 13:e året Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj – som förutom sitt livsviktiga budskap också har en extra hög glamourfaktor just i år.

Bandet är nämligen designat av modeskaparen Selam Fessahaye, och det var hon som stod bakom en av Victorias mest omtalade klänningar: Den rosa tyllbomben från Polarpriset 2019. En cocktailblåsa som alla pratade om!

LÄS MER: Spektakulära bilden – så har du aldrig sett Victoria

Kronprinsessan Victoria Rosa Bandet 2021

Kronprinsessan Victoria med Rosa Bandet 2021, skapat av designern Selam Fessahaye...

Kronprinsessan Victoria Rosa tyllklänning Selam Fessahaye Polar Prize 2019

...som också gjorde Victorias rosa tyllbomb, en klänning med total wow-känsla!

Foto: TT

I är har Selam Fessahaye alltså fått prestigeuppdraget att göra Rosa Bandet 2021, till stöd för bröstcancerforskningen. Och precis som när hon gjorde Victorias Polarklänning så har hon använt tyll.

Ett material som har blivit något av hennes signum som designer.

– Varje band är unikt och händerna symboliserar vikten av att alla är med och bidrar, att alla berörs och att vi tillsammans kan besegra cancer, säger Selam.

Selam Fessahaye Rosa Bandet 2021

Den coola Selam Fessahaye.

LÄS MER: Kronprinesssan Victorias dramatiska timmar i Sälen – se bilderna

Nu sitter hennes band på kronprinsessan klänning och i dag rivstartar alltså Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, med Victoria som beskyddare för trettonde året i rad.

– Vi är mycket stolta över att kronprinsessan även i år vill vara med och engagera sig i kampen mot cancer, säger Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström.

– Varje insats räknas och allt engagemang och alla bidrag – stora som små – behövs för att besegra cancer snabbare. Tillsammans gör vi skillnad.

Kronprinsessan Victoria och Rosa Bandet 2021

Rosa Bandet 2021 Kronprinsessan Victoria Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström och ordföranden i Cancerfondens forskningsnämnd Klas Kärre

Victoria med Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström och ordföranden i Cancerfondens forskningsnämnd Klas Kärre.

Varje år får närmare 8 200 personer i Sverige diagnosen bröstcancer, och det är den vanligaste cancersjukdomen bland kvinnor. I dag lever cirka 87% av kvinnorna tio år efter bröstcancerdiagnos.

LÄS MER: Den avslöjande inredningsdetaljen hemma hos Victoria och Daniel!

LÄS MER: Victoria firar på Millesgården – vald till Årets kvinna

LÄS MER: Prinsessornas partyvecka – se bilderna på festyran!

Foto: Senay Berhe/Cancerfonden, TT, Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna.