Kronprinsessan Mary i stor förändring

Kronprinsessan Mary i stor förändring

Kronprinsessan Mary har varit med om en förändring. Det är bara att titta på de nya bilderna.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 42?
Slå på ljud

Kronprinsessan Mary är en av den danska kronans representanter. Hon är folkkär och omtyckt och har varit så ända sedan hon lyckades charma kronprins Frederik och gifta in sig i kungafamiljen.

Men år 2020 har varken danskarna eller vi andra fått se lika mycket av Mary. Anledningen är uppenbar – och stavas covid-19. Nyss fick vi en väldigt dyster påminnelse om att det här kungliga året är av en helt annan kaliber än de brukar vara.

Kronprinsessan Mary har förändrats – se på bilden

Den danska tidningen Billedbladet skriver att kronprinsessan Mary hade ett prestigefullt och viktigt uppdrag i onsdags. Hon var på rådhuset i Köpenhamn för att inleda evenemanget World Hour, där FN:s hållbarhetsmål ska läras ut till barn och ungdomar inom det danska skolsystemet.

Det hölls i fjol också, men de fick Mary hänga med barnen, frottera med elever från olika danska skolor och agera som något slags extramamma. Men på grund av restriktionerna som coronaviruset fört med sig, så blev World Hour en mycket mer formell tillställning i år.

"Den här gången höll man sig på avstånd och hade betydligt färre medverkande, eftersom man bara bjudit in 72 gäster", skriver Billedbladet.

LÄS OCKSÅ: Hemska upptäckten för kungen och Silvia

"Hon kunde inte komma nära skoleleverna"

Kronprinsessan Mary.

Mary försökte peppa till, det får man ge henne.

Men Mary, som den plikttrogna kunglighet hon är, försökte ändå göra det bästa av situationen. På bilderna från evenemanget kan man se att hon ler mot alla och språkas med den danske utvecklingsministern Rasmus Prehn och barn- och ungdomsministern Jesper Christensen – självklart på behörigt avstånd.

LÄS OCKSÅ: Kronprinsessan Victoria om prins Daniels sjukdom

"Även om hon i år inte kunde komma nära skoleleverna kunde hon ändå njuta av att se dem presentera sina fina World Hour-projekt uppe på scenen och hon tog ett hjärtligt farväl till alla, när hon lämnade efter en timme", skriver Billedbladet.

Vilken otrolig kronprinsessa som kronprins Frederik hittade i Mary ändå!

Kronprinsessan Mary.

Årets World Hour på rådhuset i Köpenhamn blev en ganska formell historia.