Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Marys beslut efter mötet med Madeleine och Chris – inte hänt förut

02 sep, 2022, 10:00 
Den danska kronprinsessan överraskade rejält!
Annons
Kungafamiljens sorg • Silvias hemliga firande med kungen • Sno Victorias härliga stil – 3 kungliga snackisar från vecka 34!Brand logo
Kungafamiljens sorg • Silvias hemliga firande med kungen • Sno Victorias härliga stil – 3 kungliga snackisar från vecka 34!

Den danska kronprinsessan Mary är ofta ute på kungliga uppdrag för att representera kungahuset, och hon gör det med bravur! Den Australien-födda kungligheten har tagit sig in i danskarnas hjärtan, och hyllas ofta för sina insatser.

Mary råkar också vara något av en modeprinsessa, och hennes klädval omskrivs ofta i pressen. Nu har det hänt igen – och det är en riktigt oväntat beslut på tapeten!

Victoria gör samma sak

Visst gäller det att ha en stor garderob när man är kunglig, och en stor del av ens vakna tid fångas på film och förevigas. Men det hindrar dem inte från att återanvända plagg, precis som vi andra! Det är ju faktiskt både miljövänligt, och snällt mot plånboken.

Vår egna kronprinsessa Victoria är ett föredöme när det gäller att återanvända vackra plagg, och hon för det miljömedvetna tänket vidare till dottern Estelle som ofta syns i ärvda plagg.

Visst måste det vara svårt att hitta nya användningsområden för alla flådiga och extravaganta klänningen – men kronprinsessan Mary har lyckats med just med, med ett särskilt knep.

Annons

Kopplingen till Madeleine och Chris

Det handlar nämligen om klänningen hon bar på inga mindre än prinsessan Madeleine och Chris O'Neills eleganta bröllop den 8:e juni 2013. Mary dök upp i Slottskyrkan i en vacker röd spetsklänning, med en sjal i silkeschiffong i samma färg över axlarna.

Tidningen Billedbladet har nu uppmärksammat hennes nya drag, klänningen har använts igen, men i helt ny tappning. Det är dessutom första gången hon bär den sedan efter bröllopet, rapporterar sajten.

När hon var på plats i Glypoteket i Köpenhamn i onsdags, för galamiddag och prisutdelning, plockade hon fram klänningen, som inte verkar ha sett dagens ljus sedan prinsessbröllopet. Den vackra klänningen såg däremot betydligt mer alldaglig ut, och det beror på att hon slopat silkessjalen och kortat ner den så den blivit vadlång. Vilket knep!

På Madeleines bröllop:

Och så i en ny tappning på prisutdelning:

Annons