Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Marys utseendeförändring

01 dec, 2020, 13:00 
Kronprinsessan Mary av Danmark
Drottning Silvia har gjort det. Chris O’Neill också. Och nu är det kronprinsessan Marys tur.
Annons
7 saker du inte visste om kronprinsessan MaryBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary

Det är en utseendeförändring som verkligen inte går att dölja. Sitter de där, så kan hela världen se dem.

Vi talar förstås om kronprinsessan Mary och hennes läsglasögon. Häromveckan balanserade de plötsligt på hennes näsa när hon skulle hålla ett av höstens viktiga tal hemma i Köpenhamn, och det har inte hänt många gånger tidigare.

Kronprinsessan Mary glasögon läsglasögon
Kronprinsessan Mary i sina läsbrillor.

Kanske väljer hon bort dem av lite fåfänga? Men nu var det alltså dags.

Kronprinsessan Mary fyller ju 49 år i början av februari och därmed hamnar hon definitivt i målgruppen. I den åldern behöver ju de flesta lite extra hjälp för att se på nära håll och Mary klär fint i sina brillor: Ett par klassiska glasögonbågar i svart.

Annons
Mary i glasögon, det ser vi inte ofta.

Detta gör också att hon kvalar in i samma division som till exempel drottning Silvia och Chris O’Neill, som båda har läsglasögonen på nära håll, redo att ta till när det kniper.

Drottning Silvia.

Däremot har vi än så länge inte sett några på kronprinsessan Victoria, trots att hon fyllt 43. Kanske har hon linser eller så är hon så lyckligt lottad att hon klarar sig utan.

Annons

Mary – den perfekta kronprinsessan

Mary var 32 år och hette Donaldson i efternamn när hon våren 2004 sa ja till kronprins Frederik i Vor Frues Kirke i Köpenhamn och blev Hennes Kungliga Höghet Kronprinsessan Mary: En roll som hon visat sig vara som klippt och skuren för – och ju längre tiden gått, desto kungligare har hon blivit.

Ska man prompt jämföra så kan man nog säga att Mary står för ett sorts lite svalare och mer distanserat sätt att vara kunglig på än vad vi är vana vid här i Sverige!

Kronprinsessan Mary i all sin glans.

Foto: TT.

Annons