Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria är tillbaka – lämnar karantänen

08 mar, 2021, 15:11 
Kronprinsessan Victoria
Victoria är tillbaka! Efter mer än fyra månader får vi äntligen se henne på uppdrag utanför slottet. Men hon måste covidtestas för att kunna vara med.
Annons
7 underbara ögonblick med VictoriaBrand logo
7 underbara ögonblick med Victoria

Om lite drygt två veckor kliver kronprinsssan Victoria in på Globen i Stockholm – för första gången sedan pandemin bröt ut. Detta för att inviga VM i konståkning, där 195 åkare ska göra upp om medaljerna.

– Ja det stämmer, kronprinsessan kommer att vara på plats fysiskt i Globen, säger Fredrik Pallin som är pressansvarig.

– Det blir en invigningsceremoni med konståkarna och så kommer kronprinsessan att hålla ett invigningsanförande.

Kronprinsessan Victoria till Konståknings-VM 2021

Kronprinsessan Victoria Konståknings-EM Globen 2015 Invigningen Ericsson Globe Arena
Victoria gillar konståkning. Och för sex år sedan såg det ut så här när hon invigde konståknings-EM genom att avtäcka denna isskulptur.

Jag antar att invigningen kommer att vara coronaanpassad. Hur löser ni det?

– Allt kommer att vara strikt covid-säkrat. Hela konståknings-VM kommer att genomföras i en så kallad bubbla och alla åkare kommer vara skilda åt från all annan personal.

Annons

– Kronprinsessan kommer att testas innan hon åker till Globen. Och hon kommer hela tiden att vara på behörigt avstånd från deltagarna.

Kronprinsessan fanns ju på plats även när konståknings-EM invigdes 2015 och då hade hon med sig prinsessan Estelle. Får vi se Estelle i Globen den här gången också?

– Det har jag ingen uppgift om. Men det är ju rätt så krångligt att närvara i år, just på grund av den coronasäkra bubblan. Och hela VM hålls utan publik. Men alla som vill kommer att kunna följa konståkning-VM på TV, så vi ses där!

Kronprinsessan Victoria Prinsessan Estelle 2015 Konståkning Globen Ericsson Globe Arena
Prinsessan Estelle, då tre år, på VIP-läktaren i Ericsson Globe Arena, där hon tittade på konståkning tillsammans med mamma Victoria och pappa Daniel (som skymtar till höger).

Foto: TT.

Annons