Kronprinsessan Victoria erkänner: "Jag är väldigt trött på det"

Kronprinsessan Victoria.

Kronprinsessan Victoria har under hela året kämpat på. Nu avslöjar hon hur hon verkligen känner.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 42?
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria och resten av kungafamiljen har tagit på sig ett jätteuppdrag för att hjälpa och stötta landet. Under hösten kommer de att besöka samtliga län i Sverige för att kolla läget, stämma av och samla in information. Allt för att göra det de kan under dessa pandemidrabbade tider.

Kronprinsessan Victoria på besök i Västmanland

Victoria inledde med att besöka Västmanland tidigare i veckan. Då ställde hon upp på en intervju med SVT för att förklara vad hon gjorde där.

– Det stora syftet med att vara här är att höra hur coronapandemin har påverkat läget i Västmanland. Att få träffa olika aktörer och höra hur de påverkats. Vi har fått en lägesbeskrivning från olika aktörer, som berättat på vilka sätt de har bemött pandemin. Vi från familjen ska besöka alla län för att få en bättre förståelse för hur pandemin påverkat hela Sverige, säger Victoria.

Victoria verkar ha blivit väldigt imponerad av motståndskraften som västmanlänningarna visat prov på under krisen.

– Det är väldigt starka berättelser. I briefarna är det hela samhället som berörs. Man har varit pragmatiska och men också flexibla i hur man hanterat krisen. När krisen tilltagit har man hanterat den på ett pragmatiskt sätt. Det är det enda man kan göra. Det är ett förlopp man inte vet slutet på. Man måste hantera den nu och då, samtidigt som man har ett långsiktigt tänk, säger kronprinsessan.

LÄS OCKSÅ: Victoria säger ifrån till kungen

"Jag är väldigt trött på det"

I vissa länder har kungligheterna varit väldigt restriktiva med sina officiella besök. Där får Victoria sägas ha gått en annan väg.

– Jag är som många väldigt trött på de här videomötena. Så visst är det fint att träffas. Men det är hela tiden med det i åtanke att man ska hålla distansen, vara försiktig och faktiskt komma ihåg att vi befinner oss i en pandemi. Det är inte på det sättet att man önskar att man skulle genomföra besök och vara riktigt nära varandra och sociala. Men det kommer en tid för det också, säger Victoria.

LÄS OCKSÅ: Bilderna på Victoria och Daniel väcker känslor: "En skam, en skymf"