Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria inkallad till slottet efter omtalade bilderna

08 maj, 2024, 19:00 
Nu har kronprinsessan Victoria kallats till slottet.
Annons

Under onsdagen har kronprinsessan Victoria kallats till slottet, avslöjar den officiella kungliga kalendern.

På agendan står ett viktigt möte med Folkhälsomyndighetens generalsekreterare Karin Tegmark Wisell och enhetschef Andreas Sandgren. Och allt sker efter att det spridits uppmärksammade bilder på kronprinsessan.

Vilka klänningar! Vilka juveler! Se kungligheternas magiska outfits på danska festenBrand logo
Vilka klänningar! Vilka juveler! Se kungligheternas magiska outfits på danska festen

Kronprinsessan Victoria på fest – bilderna sprids

Veckan har bjudit på extra allt i kunglig väg, när kungafamiljen välkomnade det danska kungaparet hit på sitt första statsbesök någonsin.

Annons

Det blev ett kärt, och historiskt, återseende. Danska och svenska kungafamiljen är ju både släkt och mycket nära vänner, och visst sken det starka bandet igenom på bild. Det var god stämning från att det danska kungaparet seglade in med Dannebrog, till att de vinkade adjö under tisdagseftermiddagen.

Dessutom bjöd ju kungaparet in till galafest på slottet, vilket innebar att vi fick se prinsessorna och drottningarna i tiaror och vackra klänningar. Snacka om ögongodis!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till banketten på Stockholms slott som kungaparet håller för Danmarks kungapar
Wow – Victoria och Daniel strålade på galamiddagen.Pontus Lundahl/TT
Annons

Kronprinsessan Victoria kallas till slottet efter uppmärksammade bilderna

Dessa bilder från statsbesöket har flitigts delats i utländsk press, och det har funnits ett enormt intresse kring det historiska besöket. Ja, det här är dagar som kungafamiljerna kommer bära med sig länge.

Men att jobba som kunglighet innebär ju inte bara gala och fest dagarna i ända. Nu har Victoria alltså kallats till slottet för ett betydligt mindre glammigt – men än så viktigt – möte bakom stängda dörrar. Det är ju också det som tar större delen av kronprinsessans jobb, ihop med en hel del förberedelser och pappersarbete.

Foto: TT

Annons