Kronprinsessan Victoria: ”Jag är inte samma person som före pandemin”

Kronprinsessan Victoria framför Haga slott

Kronprinsessan Victoria summerar pandemin, efter ett års isolering på Haga. Och det är tunga ord: Så här har den förändrat henne.

Världens HÄRLIGASTE kungafamilj – se unika filmerna!
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria är tillbaka på jobbet efter långhelgen och en av dagens arbetsuppgifter var att hålla tal när organisationen SeaBOS samlades till sitt tre dagar långa digitala arbetsmöte.

Men det var inte det som hon sa om läget för fisken i världshaven som borrade sig in allra mest. Utan det var hennes ärliga ord om pandemin – och om sig själv – som gjorde djupast avtryck:

– Efter mer än ett år med denna fruktansvärda pandemi, så tror jag att vi alla längtar efter att saker och ting ska bli lite mer som vi är vana vid.

– Och samtidigt så tror jag att vi alla innerst inne vet att ingenting kommer att bli detsamma. För vi är inte desamma längre.

Kronprinsessan Victoria Haga slott Möte med SeaBOS

Kronprinsessan Victoria vid mötet på Haga i dag.

Victoria fortsatte:

– De av oss som klarar oss igenom kommer alltid att minnas den här pandemin. Hur den fick oss att ompröva vissa av våra val och prioriteringar. Hur den öppnade våra ögon för vår egen sårbarhet. Och hur den fick oss att inse att i vår uppkopplade värld, så räcker det med ett litet virus för att hota hela vår livsstil, och ytterst även våra liv.

– Men vad pandemin också har visat oss, det är kraften i samarbete och i vetenskap.

Så kronprinsessan ord om pandemin slutade i ljus och med hopp om framtiden. Hur denna kommer att förändras för hennes egen del återstår att se. Men sannolikt tar hon med sig det faktum att det går att dra in på en hel del tjänsteresor. När det nu går lika bra att mötas hemifrån hennes matsalsbord på Haga.

Kronprinsessan Victoria regeringsplanet statsplanet

Kronprinsessan Victoria efter en resa med statsplanet 2020.

Kronprinsessan Victoria och SeaBOS

SeaBOS (Seafood Business for Ocean Stewardship) består av representanter från världens tio största fisk- och skaldjursföretag som gått ihop för att världens fiske ska kunna ske på ett mer hållbart sätt. Vid det digitala arbetsmötet som äger rum i dagarna, och där även kronprinsessan Victoria alltså deltar, ska man bland annat diskutera klimatförändringarna, plasten i haven och antibiotikaanvändningen.

Kronprinsessan Victoria har digitalt möte med SeaBOS

Sveriges kronprinsessa, en respekterad och erkänt kunnig röst när det gäller fisket i världshaven.

LÄS MER: Känsliga frågan om Victoria – kungen ger svar

LÄS MER: Bilden avslöjar! Kronprinsessan Victorias privata rum på Haga

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias utseendeförändring – bilden avslöjar

LÄS MER: Chockbytet! Anna Westling – i Victorias klänning

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna.