Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria och Daniel är nu gifta!

19 jun, 2010, 15:54 
Agneta Nisbeth
Annons
victoria_daniel

 

Kronprinsessan Victoria anländer till Storkyrkan.

Kronprinsessan Victoria bar en brudklänning designad av Pär Engsheden när hon skred in i kyrkan vid sin fars sida för att sedan överlämnas i sin blivande make Daniels Westlings händer.

Kronprinsessan Victorias klänning, designad av Pär Engsheden, är av pärlvit dubbelsidig sidenduchesse med korta armar och utåtvikt krage som följer den rundade ringningen. Klänningens rygg är v-formad med klädda knappar. Det fem meter långa släpet är kantat med en bård, fäst i midjan och följer slöjans form. Kronprinsessans skor är inklädda i brudklänningens tygoch hon bär kamédiademet som brudkrona.

Annons

Diademet

Kamédiademet bars också av Drottning Silvia vid kungabröllopet den 19 juni 1976. Kronprinsessan bar också drottning Sofias spetsslöja. Slöjan är gjord av brysselspets och den bars även av kronprinsessans mamma, Drottning Silvia, vid sitt bröllop med Kung Carl XVI Gustaf 1976.

Brudbukett

Kronprinsessans brudbukett består av en blandning av traditionella svenska sommarblommor samt några mer exotiska. På hovets hemsida står att läsa att samtliga blommor är vita och buketten är bunden i en fri droppform.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Scanpix och Charles Hammarsten.

Följ det kungliga firandet även hos våra bloggar:

Annons