Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Kronprinsessan Victoria offer för ilskna påhopp mitt under resan till USA: "Hur kan du?!"

21 feb, 2024, 23:00 
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria blev utsatt för nedriga påhopp under resan till USA.
Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel verkar ha stortrivts under sitt fyra dagar långa besök i Kalifornien. De har hängt vid Golden Gate-bron, varit på spännande föreläsningar och samspråkat med amerikansk politiks starka dam, Nancy Pelosi.

Kronprinsessan Victoria påhoppad av amerikaner

Det har varit idel glada miner och utsträckta händer på bilderna från resan. Men i kommentarsfältet på kungahusets officiella Instagram-konto råder helt andra tonlägen.

Se bilderna! Magiska kärleksögonblicken mellan Victoria & Daniel i San FranciscoBrand logo
Se bilderna! Magiska kärleksögonblicken mellan Victoria & Daniel i San Francisco

På dag två av besöket i Kalifornien åkte Victoria och Daniel till Sacramento för att träffa delstatsguvernören Gavin Newsom. Det var av bilderna att döma ett angenämt möte – men plötsligt fick Victoria se sig indragen i amerikansk inrikespolitik.

Annons

Gavin är nämligen en väldigt kontroversiell figur för den Trumpvänliga högern i landet. Kongressledamoten Kevin Riley, som representerar republikanerna, har till och med skrivit en bok där han utnämner Newsom till den mest korrupta guvernören i landet.

Och människor som delar Rileys ståndpunkt har nu vält in på kungahusets Instagram-konto. Deras hårda ord riktas inte bara mot Newsom själv utan också mot Victoria.

"Det är riktigt vidrigt"

"Hur kan du, Newsom, respresentera Kalifornien på bilder, när delstaten mår sämre än på många år? Demokraterna har förstört delstaten", skriver en ilsken användare.

"Riktigt vidrigt att interagera med Gavin Newsom, riktigt korrupt oärlig jävel", skriver en annan.

Annons

"Kungafamiljen hänger runt en kriminell", skriver en tredje.

"Den farligaste personen inom politiken. Han skulle kunna förgöra USA", skriver en fjärde.

Men den här dåliga stämningen verkar som sagt inte spillt över på Victorias egna samröre med Newsom, tack och lov. Deras samtal kretsade mycket kring kronprinsessans hjärtefråga: klimatet.

– Kalifornien och Sverige har varit ledande i världen när det gäller ambitiösa klimatplaner, och nu går vi ihop för att göra ännu mer. Från att arbeta på noll-utsläppteknologi till att samarbeta kring övergången till ren energi, så kommer våra gemensamma insatser gynna människor från Stockton till Stockholm, säger Gavin i ett uttalande.

Annons