Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria orolig för Mette-Marit – efter de otäcka uppgifterna

08 dec, 2021, 06:00 
AvIndra Nordemar

Kronprins Haakon och kronprinsessan Matte-Marits planerade resa till Sverige riskeras att ställas in, efter det tunga beskedet till kungligheterna.

Annons
Kronprinsessan Mette-Marits dödliga sjukdom – så påverkas honBrand logo
Kronprinsessan Mette-Marits dödliga sjukdom – så påverkas hon

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har en nära relation till de norska kungliga motsvarigheterna – kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit.

Så fort tillfälle ges umgås de mer än gärna i respektive länder. Och nyligen kom det glädjande beskedet att de snart får besök av sina kungliga bästisar.

"Den 26-28 januari 2022 står DD.KK.HH. Kronprinsessan och Prins Daniel värdar för det officiella besök som DD.KK.HH. Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette-Marit av Norge avlägger i Sverige", står det på svenska hovets hemsida.

Tanken är att besöket påbörjas i Stockholm och avslöjas i Göteborg. Men nu finna en risk att det inte blir av...

Victorias nära vänskap med Mette-Marit och Haakon

Haakon och Mette-Marit är de av alla kungliga kollegor som står Victoria och Daniel närmast. Förutom att de två kronprinsessorna har kommit att bli nära vänninor utöver arbetet, är även Haakon och Victoria viktiga för varandra i deras roller som tronföljare.

Annons

– De är i samma speciella livssituation och har bara varandra när det är en kris som ska hanteras. De vet att de kan lita blint på varandra, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Victorias oro efter uppgifterna från Norges kungahus

Senast de fick möjlighet att umgås var i somras när kronprinsparet var på besök på Gotland. Så nu börjar Victorias och Daniels saknad bli stor efter sina norska vänner.

Men nu har flera kungligheter tvingats ställa in planerade resor på grund av den alltmer oroande coronasituationen som råder i flera länder.

Och Mette-Marit måste ju vara något mer försiktig än många andra, på grund av hennes lungsjukdom.

Så huruvida resan för kronprinsparet blir av eller inte är oklart, men i nuläget ser det dessvärre mörkt ut...

Foto: TT

Annons