Kronprinsessan Victoria reser till Auschwitz

victorias resa utan daniel
Victoria har en känslomässig resa framför sig. Kronprinsessan ska åka till Auschwitz för att delta i en stor minnesceremoni. Vi vet varför prins Daniel inte följer med sin hustru.
Annons

Det kungliga arbetsåret 2020 är igång och kronprinsessan Victoria har en hektisk tid framför sig. Hon ska både representera kungafamiljen på hemmaplan och utomlands. Om bara några veckor lämnar hon Haga för en blixtvisit till Polen. Kronprinsessan ska nämligen närvara vid en minneshögtid med anledning av 75-årsdagen av koncentrationslägret Auschwitz befrielse.

Annons

Annons

Kronprinsessan Victoria träffar drottning Máxima

Besöket genomför hon på egen hand. Estelle och Oscar kommer, vid den här tidpunkten, att vara mitt inne i terminen. Och prins Daniel följer inte heller med sin hustru. Samma dag kommer prinsen att befinna sig på Idrottsgalan med Carl Philip och Sofia. Kungen är mån om att familjen ska uppmärksamma många olika händelser, institutioner och organisationen det här året och när Victoria är utomlands jobbar resten av familjemedlemmarna på här hemma.

Kronprinsessan reser till Polen tillsammans med statsminister Stefan Löfven och talman Andreas Norlén, men hon kommer också att möta flera kungliga kollegor. Nederländernas kungapar Willem-Alexander och Máxima förväntas delta i minnesceremonin och även Spaniens kung Felipe. Vid sin sida kommer de att ha dagens viktigaste personer: de 200 överlevande som väntas till den minnesceremoni som kommer att äga rum vid ingången till lägret.

Annons
Auschwitz utanför Krakow. Här dog 1 100 000 människor.
Förintelselägret Auschwitz utanför Krakow. Här mördades 1 100 000 människor av nazisterna.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria reser till Auschwitz”

 1. Leo skriver: 16 januari, 2020

  När V är o representerar utomlands jobbar de andra ( D, CP o S) på här hemma! Verkar väldigt betungande, varför är de 3 representanter på Idrottsgalan?


 2. Ulla Lundell skriver: 17 januari, 2020

  Som jag skrev i en tidigare kommentar det är mycket starkt gjort av kronprinsessan Viktoria och de andra att åka dit och hedra minnet över de som dog och även hedra de som klarade sig.

  Ulla


 3. Leo skriver: 17 januari, 2020

  Resten av kungafamiljen jobbar på här hemma, är det så få uppdrag så att man behöver gå 3 ( D, CP, S) på idrottsgalan?


 4. Helene skriver: 17 januari, 2020

  Att bevista en gala, äta gott, åter nya kläder–Kan detta räknas som ett kungligt arbete? NOT!


 5. Kristiina från Turku skriver: 17 januari, 2020

  Idrottsgalan är Generation Peps partner/peppare. Daniel delar Generation Peps “Årets peppare” pris på galan.


 6. Allegra skriver: 18 januari, 2020

  jo Helene det är ett jobb att behöva ge sig av hemifrån kvällstid klä upp sig konversera vara trevlig och intresserad i flera timmar istället för att som vi andra ligga i soffan och mysa till streamade tvserier


  1. Helene skriver: 20 januari, 2020

   Allegra.

   Bästa Allegra, många inom vår välfärdssektor: Polis, sjukvård,räddningstjänst etc. arbetar på julaftnar, nyårsaftnar, osv. samt övriga helger både kvällar och nätter. Vi lämnar familjen med tungt hjärta spec. julaftnar (vi som har små barn). Sjukvården står inte stilla, olyckor, sjukdomar, försök till suicid osv. tar inte slut en viss dag/helg.
   Enda skillnaden med en sk “kunglig” är att vi inte klär upp oss, vi konverserar inte, vi klär oss i landstingets yrkeskläder.


 7. Monarkist skriver: 20 januari, 2020

  Carl-P och Sofia skulle ha gått på galan själva och Daniel skulle ha följt med Victoria. Att skylla på att kungen vill fördela arbetsuppgifter håller inte alls. Två utomlands och två här hemma hade varit en minst lika bra arbetsfördelning.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar