Kronprinsessan Victoria reser till Auschwitz

victorias resa utan daniel

Victoria har en känslomässig resa framför sig. Kronprinsessan ska åka till Auschwitz för att delta i en stor minnesceremoni. Vi vet varför prins Daniel inte följer med sin hustru.

Det kungliga arbetsåret 2020 är igång och kronprinsessan Victoria har en hektisk tid framför sig. Hon ska både representera kungafamiljen på hemmaplan och utomlands. Om bara några veckor lämnar hon Haga för en blixtvisit till Polen. Kronprinsessan ska nämligen närvara vid en minneshögtid med anledning av 75-årsdagen av koncentrationslägret Auschwitz befrielse.

Kronprinsessan Victoria träffar drottning Máxima

Besöket genomför hon på egen hand. Estelle och Oscar kommer, vid den här tidpunkten, att vara mitt inne i terminen. Och prins Daniel följer inte heller med sin hustru. Samma dag kommer prinsen att befinna sig på Idrottsgalan med Carl Philip och Sofia. Kungen är mån om att familjen ska uppmärksamma många olika händelser, institutioner och organisationen det här året och när Victoria är utomlands jobbar resten av familjemedlemmarna på här hemma.

Kronprinsessan reser till Polen tillsammans med statsminister Stefan Löfven och talman Andreas Norlén, men hon kommer också att möta flera kungliga kollegor. Nederländernas kungapar Willem-Alexander och Máxima förväntas delta i minnesceremonin och även Spaniens kung Felipe. Vid sin sida kommer de att ha dagens viktigaste personer: de 200 överlevande som väntas till den minnesceremoni som kommer att äga rum vid ingången till lägret.

Auschwitz utanför Krakow. Här dog 1 100 000 människor.

Förintelselägret Auschwitz utanför Krakow. Här mördades 1 100 000 människor av nazisterna.

Foto: TT