Kronprinsessan Victoria ryter ifrån mot reportern!

Kronprinsessan Victoria tycker inte om att en viss bild av henne sprids.Det fick en reporter att höra – i SVT.

Kronprinsessan Victoria har alltid försökt hålla fötterna på jorden. Hon har alltid varit medveten om sin plikt och sitt stora ansvar – utan att låta detta stiga henne åt huvudet.

En svår balansgång, men få framtida regenter har skött det bättre än vår kronprinsessa. Och så har det alltid varit.

Kronprinsessan Victoria ryter ifrån mot reportern

Victoria, femton år gammal. Foto: SVT

Victoria, femton år gammal. Foto: SVT

Beviset finns redan där i dokumentären “Grattis Victoria, 15 år” från 1992. Då hade SVT-reportern Katarina Hulting fått besöka Solliden för ett exklusiv intervju med kronprinsessan, som skulle firade sin femtonde födelsedag.

Det var en ovanligt mogen tonåring som fick frågan om vad hon önskade sig till födelsedagspresent. När Katarina försökte kolla huruvida Victoria levt ett bortskämt tillvaro, så blev det snabbt mothugg.

 

LÄS OCKSÅ: Vi avslöjar: Victorias galna möhippa i helgen!

“Det får jag absolut inte!”

– Jag har inte tänkt på det. Jag har inte hunnit tänka på det. Jag har fått så många fina presenter från konfirmationen, så egentligen borde jag vara nöjd, säger Victoria i dokumentären. 

Katarina Hulting: Är det så att när man är prinsessa som du, att du får allt som du pekas på?

– Nej, det får jag absolut inte! Det får jag inte. Och det är jag glad för. Jag är inte en sån som säger: ”Jag vill ha det och jag vill ha det”. Mina föräldrar är inte såna. Jag får en mycket vanlig uppfostran. Det är klart att jag får vara med mamma och pappa på officiella saker. Det är nyttigt. Att inte bara vara hemma. Jag måste börja nån gång. Men jag har supervanliga kompisar. Jag är vanlig själv, egentligen.

För en person med god självkänsla och verklighetskontakt kan även det “onaturliga” bli naturligt. Så har Victoria försökt hantera sin status som kunglig, berättar hon i dokumentären.

– Det har alltid varit nåt speciellt. Det har alltid varit uppvaktning och man har bott på slott med vakter. Det har alltid funnits där naturligt.

 

LÄS OCKSÅ: Nya tragedin – mitt i Madeleines sorg!