Kronprinsessan Victoria står stadigt – mitt i krisen

Kronprinsessan Victoria står stadigt – mitt i krisen
Så många svåra frågor och så mycket oro – både i jobbet och hemma. Men kronprinsessan Victoria står stadigt, mitt i coronakrisen.
Annons

Kronprinsessan Victoria är på alla sätt sin fars dotter – och hon tar sitt ansvar som Sveriges tronföljare på största allvar.

Hennes kalender är helt rensad på alla resor, och i stället för de planerade uppdragen kring klimat och vattenfrågor, så har Victoria tvingats byta fokus. Nu engagerar hon sig djupt i den otroligt kritiska och ovissa situation som Sverige står inför i och med coronavirusets snabba spridning.

Annons
Kronprinsessan Victoria.
Kronprinsessan Victoria.
Annons

Victorias engagemang för Sverige

I går kväll såg vi henne och prins Daniel på oannonserat besök hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, där hon med stort allvar deltog i den samverkanskonferens där 80 olika aktörer medverkade på distans. Och i morgon sitter hon vid kungens sida under extrakonseljen med hela regeringen på slottet.

Hemma väntar en annan utmaning, med alla frågor från  åttaåriga prinsessan Estelle, som förstås undrar varför så många är borta från skolan och vad det egentligen är som alla vuxna pratar om.

Kronprinsessan Victoria med sin dotter prinsessan Estelle.
Tronföljare – och mamma.
Annons

Och som den omvittnat omtänksamma person som Victoria alltid är, så oroar hon sig säkert också en del för pappa kungen och mamma drottningen, som både hör till den grupp med fullt verksamma och synnerligen aktiva sjuttioplussare som nu plötsligt uppmanas att ta det mycket försiktigt och allra helst hålla sig borta från alla sociala kontakter.

Victoria och kungaparet.
Omtänksamma Victoria.

Foto: TT.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Kronprinsessan Victoria står stadigt – mitt i krisen”

  1. Maria skriver: 18 mars, 2020

    För att inte glömma sin man som är transplanterad och äter immunsuppresiva läkemedel och är i riskgruppen. Jag är själv gift med en man i samma åldersgrupp och som också är transplanterad och är mycket orolig för honom.


  2. Surkärring skriver: 18 mars, 2020

    Men nu deltog hon inte i konseljen. Dessutom tror jag att hennes inställda resande är bra för klimatet. Kan hon dessutom minska på klädkonsumtionen nu när hon sitter hemma på slottet och inte behöver visa upp sig i nya kreationer gynnar det också klimatet. Winwin.


  3. Aveline skriver: 20 mars, 2020

    Bra där ” Surkärring”. Resandet är bevisligen inställt. Hoppas, precis som du, att även alla klädköp minimeras.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar