Kronprinsessan Victoria står stadigt – mitt i krisen

Så många svåra frågor och så mycket oro – både i jobbet och hemma. Men kronprinsessan Victoria står stadigt, mitt i coronakrisen.

Kronprinsessan Victoria är på alla sätt sin fars dotter – och hon tar sitt ansvar som Sveriges tronföljare på största allvar.

Hennes kalender är helt rensad på alla resor, och i stället för de planerade uppdragen kring klimat och vattenfrågor, så har Victoria tvingats byta fokus. Nu engagerar hon sig djupt i den otroligt kritiska och ovissa situation som Sverige står inför i och med coronavirusets snabba spridning.

Kronprinsessan Victoria.

Kronprinsessan Victoria.

Victorias engagemang för Sverige

I går kväll såg vi henne och prins Daniel på oannonserat besök hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, där hon med stort allvar deltog i den samverkanskonferens där 80 olika aktörer medverkade på distans. Och i morgon sitter hon vid kungens sida under extrakonseljen med hela regeringen på slottet.

LÄS MER: Corona: Kungen och Victoria bryter mot hovets regel

Hemma väntar en annan utmaning, med alla frågor från  åttaåriga prinsessan Estelle, som förstås undrar varför så många är borta från skolan och vad det egentligen är som alla vuxna pratar om.

Kronprinsessan Victoria med sin dotter prinsessan Estelle.

Tronföljare – och mamma.

Och som den omvittnat omtänksamma person som Victoria alltid är, så oroar hon sig säkert också en del för pappa kungen och mamma drottningen, som både hör till den grupp med fullt verksamma och synnerligen aktiva sjuttioplussare som nu plötsligt uppmanas att ta det mycket försiktigt och allra helst hålla sig borta från alla sociala kontakter.

Victoria och kungaparet.

Omtänksamma Victoria.

LÄS MER: Vi avslöjar! Victorias nya hemliga familjebild

Foto: TT.