Kronprinsessan Victoria tillbaka – men stoppad från att lämna Haga slott

Kronprinsessan Victoria

Ett styrkebesked från kronprinsessan Victoria, exakt två veckor efter att coronan fällde henne.

Detta skulle ha blivit Victorias första jobb ”ute på fältet” på fyra månader. Men coronaviruset kom som alla vet emellan, och fällde henne för exakt två veckor sedan i dag. Och därmed fick kronprinsessan Victoria skippa kvällens högtidliga invigning av Konståknings-VM och vara med digitalt i stället.

Men nu är tävlingarna i alla fall igång i Globen i Stockholm: Tidigare i kväll fick vi se Victoria lyckönska de 195 konståkarna som ska göra upp om medaljerna via en storbildsskärm. Och det gjorde hon hemifrån sin karantän på Haga slott.

Kronprinsessan Victoria invigning Konståknings-VM 2021Ericsson Globe Arena Globen The ISU World Figure Skating Championships 2021

Kronprinsessan på storbildsskärm. Så här såg det ut när den spektakulära invigningsceremonin drog i gång i Ericsson Globe Arena i Stockholm tidigare i kväll.

Kronprinsessan Victoria och Konståknings-VM 2021

– Jag är så stolt över att vår vackra huvudstad får vara värd för världsmästerskapen i konståkning. Och jag önskar verkligen att jag hade kunnat vara på plats i kväll, sa Victoria.

– Men nu ser min familj och jag fram emot att få se världens bästa konståkare tävla, precis som miljoner andra tv-tittare över hela världen.

Prinsessan Estelle lär sitta som klistrad. Hon älskar konståkning och isprinsessor(!) och följde tävlingarna från vip-läktaren redan som treåring, när det var Konståknings-EM i Stockholm.

Konståknings-VM 2021 Invigningen Globen Stockholm The ISU World Figure Skating Championships 2021

Estelle fick inte se tävlingarna live i dag, men kunde i alla fall följa invigningen på tv.

LÄS MER: Dolda budskapet i nya bilden på prinsessan Estelle

Detta var samtidigt första gången vi fick se kronprinsessan Victoria ”live” sedan hon insjuknade. Ett uppdrag hon tog sig an klädd i vit volangblus och sin mintgröna byxdress från Rodebjer. Håret hade hon satt upp i hästsvans och i öronen dinglade stora barockpärlor.

Kronprinsessan Victoria Byxdress Rodebjer Konståknings-VM Haga slott

Kronprinsessan Victoria har ändå repat sig fint.

Victoria är alltså på benen igen – och snart friskförklarad av förste livmedikus Mårten Rosenqvist. Men hon är fortfarande i karantän på Haga slott – och det var alltså anledningen till att hon stoppades från att inviga i Globen i dag.

Efter covid-19: Se kronprinsessan Victoria i filmen här

LÄS MER: Efter bråken om familjemedlemmen – Victorias tydliga markering

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias privata rum på Haga: Se den unika bilden

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias utseendeförändring – bilden avslöjar

Foto: TT.