Hovet om Victorias jobbuppdrag på Midsommarafton: ”Förinspelat”

Kronprinsessan Victoria

Nu visar det sig att kronprinsessan Victoria slipper rycka ut och jobba på midsommarafton: Hon har spelat in talet i förväg.

7 underbara ögonblick med Victoria
Slå på ljud

Midsommarklänning? Blomsterkrans i håret? Nja, kanske. Men först är det powerknuten som gäller för kronprinsessan Victoria, 43.

Tittar man i hovets officiella kalender ser man nämligen att hon har ett uppdrag på självaste Midsommarafton. Hon behöver dock inte sälla sig till er som helgjobbar denna den heligaste av svenska högtidsdagar.

– Kronprinsessan medverkar inte direkt. Talet är förinspelat, säger Johan Tegel vid hovets informationsavdelning.

Men det har hänt att kronprinsessan Victoria har varit inbokad för midsommarjobb: 1997 var hon i Trondheim hela midsommarhelgen tillsammans med Europas alla kungligheter för att fira kung Harald och drottning Sonja.

LÄS MER: Bilden på Victoria och Daniel hemma på Haga – sätter myror i huvudet på alla!

Kronprinsessan Victoria Landskapsvandring i Skåne Prins Oscars hertigdöme

Somriga Victoria.

Men vad är det då hon ska göra nu på fredag? Jo, det handlar om Förenta Nationerna, FN. Som ju inte firar midsommar, utan har riggat ett möte, denna för dem helt vanliga arbetsfredag.

Då har kronprinsessan Victoria semester

Det går under namnet Opening Plenary of the 5th UN Special Thematic Session on Water and Disaster och har alltså specialfokus på vattenfrågan, som är något av kronprinsessans specialare. Och vid sidan av en lång rad statschefer och andra dignitärer ska även Japans kejsare Naruhito, 61, medverka hemifrån det kejserliga palatset i Tokyo.

Victoria ska liksom de övriga delta digitalt, och hennes medverkan är som sagt förinspelad. Detsamma gäller sannolikt också det digitala firandet av staden Borås 400-årsjubileum, som infaller på tisdag, så Victoria kan nog se fram emot sommarledigt redan nu.

LÄS MER: Hovets besked om Victoriadagen

Kronprinsessan Victoria Landskapsvandring i Skåne Prins Oscars hertigdöme

Äntligen semester!

LÄS MER: Alla detaljer från Victorias romantiska utekväll med Daniel på bröllopsdagen

LÄS MER: Victoria och Daniel om sitt privata liv i Ockelbo

LÄS MER: Kungen och drottningen på konsert – se bilderna från utekvällen!

LÄS MER: Prins Daniels oväntade pik till Youtube-stjärnan Therése Lindgren

Foto: Johan Nilsson/TT.