Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Daniel om sitt privata liv i Ockelbo!

06 mar, 2021, 06:00 
Kronprinsessan Victoria Prins Daniel
Kronprinsessan Victoria – på Café Trillin. Och prinsessan Estelle på Ica Ugglebo. Det är sånt som bara händer i Ockelbo!
Annons
Sanningen om kronprinsessan Victoria och Ewa Westlings relation!Brand logo
Sanningen om kronprinsessan Victoria och Ewa Westlings relation!

– Men vår favoritplats i Ockelbo är Rönnåsen, med utsikt över hela bygden. Det var den första platsen som Daniel tog med mig till, säger Victoria i boken Vårt Bröllop (Natur & Kultur 2010).

För den som rullar igenom Ockelbo med bil ser nog Daniels hemort rätt så vanlig ut. Men detta är fristaden i hans och Victorias liv och när det inte är pandemi kan man få syn på dem i folkvimlet på populära Wij Trädgårdar, eller så hänger de med Daniels barndomsvänner på det som tidigare hette Café Trillin, men som nu har bytt namn till Café Casablanca. Ingen höjer heller ett ögonbryn om prinsessan Estelle dyker upp på Ica Ugglebo.

Café Trillin Ockelbo
På Ockelbos caféer är man vana vid kungliga gäster. Och när den här bilden togs på Trillin vid torget, samma dag som Estelle föddes 2012, vankades det självklart prinsesstårta.

Det viskas också att picknick är poppis i familjen Bernadotte-Westling. Men allra mest är det förstås Ewa och Olle Westling som drar.

Annons

Kronprinsessan Victoria om Ewa och Olle Westling

– De är otroligt varma och genuina människor. Daniels stabila uppväxt är en viktig del i vår relation, sa kronprinsessan Victoria i samma bröllopsbok, och vände sig till Daniel:

– Jag trivs väldigt bra hos din familj. Det är ett andningshål, en trygghet och ett lugn att vara hos er.

Att Ewa och Olle har en son som är prins av Sverige och att deras barnbarn en vacker dag ska bli drottning, det har inte påverkat dem ett dugg. De bor kvar i samma röda kedjehus och syns egentligen bara i officiella kungliga sammanhang när det är stora familjehögtider.

Ewa Olle Westling hus Ockelbo Smältvägen
Ockelbos mest kända hus: Här bor Ewa och Olle.

Och ockelboarna är stolta, men stenhårt lojala.

– Man gör inte så stort väsen om man skulle råka möta Victoria och Daniel på torget. Man beter sig som att de är vilka vanliga människor som helst, sa Yngve Gunnarsson från Ockelbo hembygdsförening häromveckan till Svensk Dam.

”Det betyder Ockelbo för Victoria och Daniel”

– Det man kan känna sig stolt över är att det inte blir rabalder, utan att de faktiskt kan åka hit och hälsa på hans föräldrar och få vara lite grann som vanliga människor.

Wij Trädgårdar i Ockelbo
När det inte är pandemi händer det att folk springer på Victoria och Daniel i vimlet här på Wij Trädgårdar. Men alla håller masken förstås!

Foto: Kungliga Hovstaterna, TT, Pernilla Hed/Wij Trädgårdar.

Annons