Kronprinsessan Victorias egna ord om tiden som gravid

kronprinsessan victoria om att vara gravid
Victoria har mått väldigt bra under båda sina graviditeter. Hon genomförde sina plikter utan att behöva ställa in. Svårare är det i dag, när hon måste jonglera småbarnslivet med alla sena middagar och officiella utlandsresor.
Annons

Kronprinsessan Victoria befinner sig i en väldigt speciell situation. Barnen Estelle, 8, och Oscar, 4, är fortfarande små och kräver förstås mycket mammatid. Samtidigt är kungen och drottningen isolerade på Stenhammar slott, vilket gör att Victoria får ta det största ansvaret för det kungliga arbetet hemma i Stockholm.

Annons

Men trots att förfrågningarna ramlar in, från alla möjliga håll, kommer kronprinsessans huvudsakliga fokus alltid att ligga på barnen. Hon älskar att leka med Estelle och Oscar i Hagaparken och vi har aldrig sett henne så lycklig som när hon var gravid.

Annons

Victorias lyckliga tid som gravid

Vi är många som minns den 17 augusti 2011, då hovet avslöjade att Victoria och Daniel väntade barn. Spekulationer om en eventuell graviditet hade figurerat i pressen ända sedan sagobröllopet 2010. Men de blivande föräldrarna ville vänta med att berätta tills de mest kritiska veckorna var förbi.

kronprinsessan victoria gravid med Estelle 2011
Victoria och Daniel på Nobelfesten 2011. Här var kronprinsessan gravid med Estelle.

Lyckan när beskedet kom var total och kronprinsessan verkade både lycklig, och lättad, när hon drog igång den kungliga arbetshösten – utan att behöva låtsas.

Annons

– Jag har mycket att se fram emot, sa Victoria med glimten i ögat när hon mötte fotograferna för första gången efter hovets pressmeddelande.

kronprinsessan victoria gravid med prins oscar 2015
Kronprinsessan Victoria när hon väntade prins Oscar, år 2015.

Tufft kungligt schema och gravidmage

Hon har också mått förhållandevis bra under sina graviditeter. Både när hon väntade prinsessan Estelle och prins Oscar. Hennes kungliga arbete har kunnat pågå som vanligt och när lillprinsen låg i magen, år 2015, genomförde hon och Daniel till och med ett officiellt besök i Peru och Colombia.

victoria daniel
Victoria och Daniel strålade av lycka!
Annons

Victoria var då gravid i tredje månaden men trots den höga luftfuktigheten och det fullspäckade schemat körde hon på som vanligt. Ända skillnaden var att hon, under vissa programpunkter, valde låga ballerinaskor istället sina vanliga, högklackade.

victoria och estelle
Framtida drottning och småbarnsmamma. Inte en helt enkel kombination.

Egna orden om småbarnslivet på Haga

Det kungliga föräldraskapet är inte alltid en dans på rosor – då de officiella plikterna ofta själ värdefull tid med barnen. Det fick Victoria själv erfara när hon var liten och kungaparet schema ibland kunde pågå från tidig morgon till sen kväll.

– Det är först nu jag förstår hur jobbigt det var för mamma att lämna oss. Det var alltid trist när de gick, har kronprinsessan berättat i intervjuer sedan hon själv blev mamma.

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Kronprinsessan Victorias egna ord om tiden som gravid”

 1. josefin skriver: 23 april, 2020

  Tja sà är det med jobbet – det tar tid fr barnen. Inget unikt i det. Skillnaden, som gör det sà lätt för mànga av oss andra 🙂 är naturligtvis att arbetet sätter maten pà bordet. Eftersom gemene barn inte gillar att vara hungriga sà inser de ganska snabbt att arbete är en bra sak. sà icke KP som ju har oavkortat inflöde oavsett programpunkter eller avsaknad därav.


 2. Anna skriver: 24 april, 2020

  Att arbeta under en komplikationsfri graviditet är ingen bedrift. Graviditet är ingen sjukdom! Har man dessutom hjälp med allt i hemmet och blir körd till alla åtaganden blir det ännu lättare.
  Dessutom ser jag inte nyhetsvärdet i denna artikel med tanke på att graviditeterna i fråga ligger åtta och fyra år tillbaka i tiden?


 3. Catrin skriver: 24 april, 2020

  Hur mycket kungligt arbete finns det att ansvara för i Stockholm i nuläget…?! Mycket har ju ställts in och människor uppmanas att avstå från icke-väsentliga aktiviteter…rimligtvis leder det till mindre att göra för KP. I stället verkar hon bedriva uppsökande verksamhet vilket inte tyder på någon större arbetsbörda…snarare motsatsen.


 4. Elna skriver: 24 april, 2020

  För några dagar sedan skrevs det om Sofias graviditeter, väntar på uppföljaren. Dramatik i förlossningssalen, ensamrätt för Svensk dam.


  1. Anna skriver: 25 april, 2020

   Den var klockren;-)
   Nyligen berättade Madeleine i tidningen Mama om sina graviditeter…kan aldrig tänka mig Silvia göra det på den tiden det begav sig…


 5. Minna skriver: 25 april, 2020

  Jag tror att det var inte lätt för Victoria att bli gravid


 6. Bosse skriver: 25 april, 2020

  Det är väl inte så betungande när skattebetalarna står för både barnflickor och det mesta runtomkring…det måste vara jobbigt för henne att arbeta 8 timmar per dag som alla andra …det är väl fler som jobbar lika mycket som hon och mer därtill …men inte ett ord i tidningen om dessa -det är alltid sååå synd om nån som måste ha ståhej bara för att dem åker nånstans…


 7. Bea skriver: 28 april, 2020

  Rubriken ”Victoria gravid….”

  Bosse -är du gravid?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar