Kronprinsessan Victorias hemliga möte med Anders Tegnell

kronprinsessan victoria anders tegnell

Kronprinsessan Victoria hanterar coronakrisen genom att skaffa sig så mycket information som möjligt. Under onsdagen ska hon träffa statsepidemiolog för ett extrainsatt möte.

Statsepidemiologen Anders Tegnell är, sedan några veckor tillbaka, mannen på hela Sveriges läppar. Han har blivit en slags landsfader i coronakrisen och guidar svenska folket, med sin expertis.

Anders Tegnell är även en person som kungligheterna vänder sig till i den här krisen. Under onsdagen ska hon och prins Daniel ha ett telefonmöte med Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson och Anders Tegnell.

Anders Tegnell i möte med kronprinsessan Victoria

Mötet sker inte personligen eftersom både kronprinsessparet och männen i fråga vill undvika sociala kontakter, i största möjliga utsträckning. Men på hovets hemsida avslöjar man att mötet ska äga rum. Syftet är förstås att kungligheterna ska få uppdatera sig om den allra senaste virusutvecklingen.

kronprinsessan victoria prins daniel

Det här är faktiskt inte första gången som Victoria och Anders Tegnell träffas. År 2015 hade han nyligen återvänt från det svårt eboladrabbade områdena i Västafrika, och kungafamiljen ville tacka de svenska hjälparbetare.

victoria anders tegnell coronakrisen

Anders Tegnell träffade kronprinsessan Victoria år 2015.

Den gången ägde mötet rum i Östra valvet och kronprinsessan spetsade förstås öronen när den sakkunniga statsepidemiologen berättade om sitt arbete, med att bekämpa ebola.

Och när coronakrisen är över kommer hela kungafamiljen med all sannolikhet att vilja träffa honom igen, för att framföra sina personliga tack. Sådana gester är viktiga för samtliga familjemedlemmar.

Anders Tegnells privatliv

Till vardags bor Anders Tegnell och hustrun Margit i Vreta Kloster, utanför Linköping. Han har dessutom tre vuxna döttrar, Emily, Saskia och Annemiek, som han håller daglig kontakt med.

Anders träffade sin fru när han studerade matematik i USA. Margit arbetar som arbetsterapeut och är dessutom forskare, precis som sin make. Hon undervisar på master- och doktorandnivå vid Linköpings universitet.

– Min fru och mina barn är ett jättestort stöd i det här. Både att de accepterar att jag kanske är borta lite mer än vanligt, men också tryggheten att komma hem till dem. Nu bor inte mina döttrar hemma längre, men vi pratas vid var och varannan dag. Det är ju en trygghet och långsiktighet i tillvaron, har Anders sagt i en intervju med Expressen.

Foto: TT