Kronprinsessan Victorias köp till familjemedlemmen väcker reaktioner

26 aug, 2021, 17:00 
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria har investerat pengar i en viktig sak för en av sina familjemedlemmar.
Annons
Victorias val för Rios säkerhet – avslöjas på nya bilderna!
Victorias val för Rios säkerhet – avslöjas på nya bilderna!

Kronprinsessan Victorias hund Rio har på ganska kort tid blivit något av en stjärna i kungafamiljen. Han är av rasen cavapoo, som är en blandning mellan pudel och cavalier king charles spaniel. Prins Daniel har berättat att han helst skulle ha velat ha en labrador, men på grund av hans allergi valde familjen en av de populära pudelblandningarna i stället.

Nu har Rio hunnit fylla ett och ett halvt och är en av Victorias allra mest trogna följeslagare. Han var med matte när hon besökte Stockholms skärgård tidigare i veckan.

Kronprinsessan Victorias hund Rio på äventyr

Recept.se Nyhetsbrev

Victoria var där för att prata med Initiativ Utö, som arbetar med att anlägga och säkra den unika vattenmiljön i Södra Fladens våtmark. Rio var dock inte lika intresserad som sin människomamma – utan sprang mest runt och busade.

Men den här gången kunde vi notera något nytt med den lille pälsparveln. Victoria hade hängt en gps-sändare i Rios halsband.

Rio
Ser ni Rios GPS-sändare i halsbandet?

Det kanske framstår som märkligt om man inte är hundägare. Men som sajten Husdjursrevyn förklarar:

"Med en GPS till hunden ökar tryggheten och det är både lättare och roligare att vara ute i skog och mark när du vet var hunden är. Att kunna spåra sin hund kan vara ovärderligt ur säkerhetssynpunkt och tekniken blir snabbt bättre."

Annons

Ett GPS-halsband kan kosta allt mellan 500 och 5000 kronor. Och Rio har faktiskt krävt en investering från Victorias sida. Han var inte gratis – långtifrån.

– Intresset för cavapoos har ökat och med det har också priserna stigit. Priset på marknaden för en sådan här hund ligger på mellan 30 000 och 40 000 kronor, har Hans Rosenberg, pressansvarig på svenska Kennelklubben tidigare sagt till Svensk Dam.

Annons