Kronprinsessan Victorias krav på prinsessan Estelle

Kronprinsessan Victorias krav på prinsessan Estelle

Prinsessan Estelle förbereds redan nu för ett liv som drottning. En stor utmaning för mamma Victoria.
Prinsessan Estelles supersuccé på nya Guldbron!
Slå på ljud

Prinsessan Estelle har ett spännande men också krävande liv framför sig. Som förstfödd till kronprinsessan Victoria bär hon med sig vetskapen att hon en dag kommer att bli drottning av Sverige. Ett tungt ansvar för en åttaåring!

För Victoria och prins Daniel innebär detta såklart en utmaning som föräldrar. Därför gör de allt för att ge Estelle en grundtrygghet som ska finnas med henne hela livet.

Så här formulerade Victoria sig i en intervju med tyska Frankfurter Allgemeine.

– Hon måste lära sig att leva med situationen. Jag hoppas att vi kommer att kunna möjliggöra att hon får en säker och kärleksfull uppväxt. Och jag hoppas att hon blir en tjej, en person, som är medveten och ser saker som de är, sa Victoria då.

Prinsessan Estelle får krav från kronprinsessan

Prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria.

Kronprinsessan Victoria är en kärleksfull mamma till prinsessan Estelle.

Victoria och prins Daniel prioriterar helt uppenbart att Estelle ska få lära sig dels om kungafamiljen, men även om Sveriges historia i sin helhet.

Under 2019 fick Estelle besöka Skattkammaren, Bernadottebiblioteket och Kungliga Husgerådskammaren. På Skattkammaren fick hon bland annat se sin egen drottningkrona från 1854 och titta på dopfunten som användes vid hennes eget dop.

Därefter blev det Kungliga Husgerådskammaren, för en titt på de kungliga slottens möbler, prydnadsföremål, mattor, gardiner och tapeter.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Sofia sågas för sitt köp

Så förbereds prinsessan Estelle

När det var dags för Bernadottebiblioteket följde även morfar, kung Carl Gustaf, med på studiebesöket. Han visade upp den ovärderliga familjesamlingen för Estelle: över hundratusen böcker som tillhört ätten Bernadottes kungar och drottningar.

Hon har också fått följa med sina föräldrar på flera officiella uppdrag – allt för att hon ska vara förberedd på ett liv som kunglighet. Redan som tvååring fick hon besöka sitt egna hertiginnedöme Östergötland 2014 och inviga stigen Estelles Sagostig som hon fått namngiven efter sig i samband med dopet.

LÄS MER: Kungens hemliga grabbgäng – Silvia tvingades säga ifrån