Kronprinsessan Victorias miss framför kamerorna – glömmer plötsligt allt

Kronprinsessan Victorias miss framför kamerorna – glömmer plötsligt allt

Albert Nieboer
Kronprinsessan Victoria tvingades bryta mitt i under sitt besök i Paris.
Victoria i Paris – här pratar hon franska med barnen!
Slå på ljud

Kronprinsessan Victorias besök i Paris var fullspäckat! Det är ju så det brukar se ut när arbetsmyran Victoria dyker upp någonstans. Hon vill få ut mesta möjliga ur dagens timmar – inga halvmesyrer här inte!

Victoria var på Svenska institutet och museet Fabrique du Métro. Hon hade audiens hos Frankrikes finansminister Bruno Le Mair och närvarade vid det fransk-svenska näringslivsmötet i Ivar Kreugers gamla bankpalats på Place Vendôme.

Kronprinsessan Victoria på besök i Paris

Sedan väntade det svenska studenthemmet i Paris 14:e arrondissement, en institution som varje år tar emot runt hundra studenter och forskare och som nu firar sin 90-årsdag.

Victoria fick träffa ett gäng studenter och höra om hur det är att bo och plugga i detta anrika hus, som på många sätt är sig likt sedan det byggdes 1931.

Tidningen Paris Match följde med på besöket till studenthemmet och fick sig en pratstund med Victoria. Då förklarade kronprinsessan syftet bakom hennes resa till Paris.

– Det handlar om att våra länder ska komma närmare varandra, säger Victoria i videoklippet som Paris Match publicerat.

– Det fina med att vara här i dag är att vi lyfter fram kulturen. Ett center som detta kan bygga på relationen mellan två länder. Och det handlar inte bara om att Sverige och Frankrike ska bli vänner, det handlar också om att upptäcka mer om varandra.

"Jag glömde min franska"

Victoria sköter intervjun på engelska, men hon gör några försök att prata franska också. Bland annat när hon sitter med en grupp skolbarn. Men mitt i en mening kommer hon av sig och tvingas be om hjälp.

– Jag glömde min franska! Ni måste bjuda in mig oftare, säger Victoria och skrattar.

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott

LÄS MER: Krisen bakom Victoria och Daniels kärlekslycka

LÄS MER: Så fick Victoria och Daniel sina superkroppar

LÄS MER: De ingår i Victorias innersta krets – hemliga pakten