Kronprinsessan Victorias och prinsessan Madeleines relation i dag

Kronprinsessan Victorias och prinsessan Madeleines relation i dag

Kronprinsessan Victoria finns alltid där för lillasyster Madeleine. Och vice versa. De har en syskonrelation som klarar allt!
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 14?
Slå på ljud

Victoria och Madeleine har en helt unik relation. När de de små fungerade kronprinsessan som en extramamma för båda sina småsyskon. Kungaparet reste mycket, för att representera Sverige, och den lilla syskontrion blev ett sammansvetsad gäng som stöttade varandra i vått och torrt.

När tonåren stundade började Victorias och Madeleines liv skilja sig ganska mycket åt. Kronprinsessan mottog Serafimerorden på sin 18-årsdag, år 1995, och började i samband med den dagen ta ett större ansvar för den kungliga representationen. Tillsammans med sina föräldrar.

madeleine victoria

Madeleine och Victoria har en otroligt stark syskonrelation. Dessutom är de bästa vänner!

Vid den här tidpunkten var prinsessan Madeleine bara 12 år gammal. Hennes stora fokus i livet handlade om kompisar och hästar. Kungliga högtider, familjefotograferingar och representationsmiddagar ville hon helst slippa. Och det var förstås en stor sorg att storasyster Victoria inte kunde umgås lika mycket.

Victoria har alltid funnits där för Madeleine

Men åren gick och Victoria hittade en balans mellan privatlivet och den offentliga rollen som Sveriges kronprinsessa. Systrarna förlovade sig samma år. Victoria med Daniel Westling och Madeleine med Jonas Bergström.

Allting var frid och fröjd tills Madeleine plötsligt drabbades av stor hjärtesorg. Jonas hade varit otrogen och prinsessan flyttade till New York för att slippa alla skriverier och den ständiga mediebevakningen hemma i Stockholm. Victoria var ett ovärderligt stöd under den här perioden. Hon åkte till USA för att stötta sin lillasyster och arbetade även i hennes ställe på Manhattan.

Stöttade varandra i svåra beslutet

Dessutom blev det stora rubriker när Madeleine inte kom hem till Victorias och Daniels lysning i Slottskyrkan men även det tog kronprinsessan med ro. Visst var det hennes stora kärleksår men relationen med Madeleine har alltid kommit först. Och hon stöttade sin lillasyster i beslutet.

Sedan de båda blev mammor har relationen bara blivit ännu starkare. Victoria var en av de första familjemedlemmarna som åkte till New York och träffade prinsessan Leonore när hon var nyfödd. Under den här resan fick Estelle även träffa sin kusin för första gången. Ett möte som Victoria och Madeleine förevigade på bild.

estelle leonore

Prinsessan Estelles första möte med kusinen Leonore.

LÄS MER: BORTGLÖMDA BILDER PÅ MADELEINE SOM TONÅRING

Dessutom har prinsessan Madeleine berättat att det förstås förekommer bråk mellan henne och Victoria. Precis som mellan alla andra syskon.

– Mina syskon är som vilka syskon som helst, ibland kan jag vara jättearg på dem. Men sen älskar jag dem och de är mina bästa vänner, har Madeleine sagt.

12 galaklänningar vi glömt att Victoria burit

Kronprinsessan VictoriaNorska statsbesöket i Sverige, 1992.(c) Charles Hammarsten / IBL

©SCANPIX SWEDEN, 1999-03-17.Nelson Mandela på statsbesök i Sverige.kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia möter President Nelson Mandela och hans fru Graca Machel inför deras två dagars statsbesök i Sverige. Kronprinsessan Victoria (t.h.) och prinsessan Lilian anländer till kvällens galamiddag arm i arm/armkrok.Victoria leende och magnifik i grön, blank lång-klänning.Foto: Erhan Güner/ScanpixCode: 70080*** ENGCAP: King Carl Gustaf and Queen Silvia of Sweden meeting President Nelson Mandela and his wife Graca Machel arriving in Stockholm Sweden for a two days State visit. Picture: Crownprincess Victoria and Princess Lilian arrives at the gala dinner wednesday evening.

SCANPIX,SWEDEN, Yokohama, Japan, 2001-10-15 Foto: Leif R Jansson/SCANPIX code 50020 Kronprinsessan Victoria är på besök i Japan och ses här på väg till måndagens officiella middag tillsammans med Sveriges ambassadör till Japan Krister Kumlin med fru Ewa------------------------------------------------------------Swedish Crown Princess Victoria on visit to Japan , Monday, October, 15 visited Yokohama and is here seen on her way to the official dinner, Monday. October 15, together with Swedens ambassador to Japan Mr Krister Kumlin with wife Ewa.

Foto: TT