Victorias tydliga markering – vägrar låta sig knäckas!

Det finns ingen som vår Victoria!
Coronaviruset sveper över Europa. Men Victoria låter sig inte knäckas – trots krisen.
Annons

Kronprinsessan Victoria är faktiskt en av väldigt få europeiska kungligheter som fortfarande utför sina kungliga plikter. Medan resten av Europa ägnar sig åt karantän och isolering, så väljer vår framtida regent att synas ute bland folket.

Annons

Coronavirus: Kronprinsessan Victoria fattar viktigt beslut

Kronprinsessan Victoria delar ut matpaket hos Stadsmissionen.

Annons

Victoria är fast besluten att representera sitt ämbete på plats i samhället. Så sent som i måndags var hon på Stockholms Stadsmission och deras mötesplats St Paul vid Mariatorget för att hjälpa till att dela ut mat till utsatta.

– Kronprinsessan är vår beskyddare, och hon hörde av sig häromveckan för att höra om det var någonting som hon kunde hjälpa till med, säger Maria von Sydow som är kommunikationsansvarig hos Stockholms Stadsmission.

“Victoria är en person att räkna med”

Och det här är inte en anomali i sammanhanget. Victoria har valt en tydlig strategi: hon dyker upp där hon behövs, när resten av Europa räds smittorisken. Hon planerar inte att bara sitta hemma på Haga och uggla.

I förra veckan var hon och prins Daniel på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm för att träffa en grupp KTH-forskare som utvecklar ett nytt coronatest. Därefter bar det vidare till Region Stockholm och den Regionala särskilda sjukvårdsledningen (RSSL) som tillsammans med Smittskydd Stockholm leder insatsen med att begränsa spridningen av coronaviruset och covid-19.

Annons

Ellen Myrgård Lindén är hovreporter på Svensk Dam. Hon har också reagerat på Victorias tydliga markering.

– Victoria har valt en helt annan väg om man tittar på hennes kungliga kollegor. När de flesta isolerar sig på sina slott är kronprinsessan ute i samhället och skaffar information och hjälper till i krisarbetet. Hon har tagit ett ännu större ansvar över den kungliga representationen och visar svenska folket att hon är en person att räkna med när tillvaron känns hopplös. Det är viktigt för henne att finnas där för Sverige. Även i tuffa tider, säger Ellen.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Victorias tydliga markering – vägrar låta sig knäckas!”

 1. Maria skriver: 1 april, 2020

  Att agera som om inget har hänt är det dummaste som Viktoria kan göra. Hon precis som alla andra ska hålla sig hemma och inte springa runt och riskera att få smitta. Det är bara dumt och löjligt .


 2. PernillaA skriver: 1 april, 2020

  Hon tar inget ansvar och det behövs ingen kunglig representation; dessutom hjälper det knappast någon om hon hälsar på en kändis bagare; stadsmissionen var en bra sak men då ska hon återkomma och inte bara visa upp sig en gång


 3. Maya skriver: 1 april, 2020

  Victoria borde vara ett föredöme och visa att man skall och bör hålla sig hemma och inte riskera att både smittas och/eller sprida smitta. Skärpning! Det är inte en fråga om att låta sig knäckas


 4. Sara skriver: 1 april, 2020

  Om hon själv blir smittad är det hennes eget ansvar, värre är ju att de här besöken och
  “hjälpinsatserna”stjäl personalens tid och uppmärksamhet i ett läge när det helst inte får hända!


 5. Kristiina från Turku skriver: 1 april, 2020

  Varje dag Stockholms Stadsmission behöver volontärer att dela ut mat till utsatta. Fint att kronprinsessan var där och hjälpte. De senaste veckorna har antalet besökare ökat i St Paul och under lunchen den här måndagen serverades 130 luncher till människor i hemlöshet och utsatthet. Utöver det levererades även matlådor hem till ensamma äldre som isoleras i hemmet under covid-19.
  https://www.stadsmissionen.se/nyheter/aldre/kronprinsessan-victoria-hjalpte-till-att-gora-matlador?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=cv19&utm_content=kronprinsessan


 6. PernillaA skriver: 1 april, 2020

  PernillaA s starka markering mitt i krisen : hyllar alla som stannar hemma!


 7. Eva W skriver: 1 april, 2020

  Vilken tur att inte kassapersonalen på ICA, busschaufförerna, färdtjänst- och hemtjänstpersonalen osv osv inte resonerar som du!


 8. Cecilia skriver: 1 april, 2020

  Håller verkligen med om att det inte behövs någon kunglig representation i krisen. Det ser ut som kunglig PR och inget annat.


 9. Hellu skriver: 1 april, 2020

  Hon är ute efter att bli berömd.


  1. Anita Karlsson skriver: 4 april, 2020

   Kanske inte egentligen.
   Hon är ju redan känd i så gott som hela världen.


 10. Hellu skriver: 1 april, 2020

  Kommer säkert att vara med i “året med kungafamiljen”


 11. Obs skriver: 1 april, 2020

  Victoria är otroligt barnslig!


 12. Midnattsol skriver: 1 april, 2020

  Victorias närvaro gör ingen skillnad under denna kris; däremot stjäl den tid och resurser, som det egentligen inte finns utrymme för i nuläget.
  Hon borde föregå med gott exempel och stanna hemma och därmed också skydda Daniel..


 13. PernillaA skriver: 1 april, 2020

  Eva det gäller de som inte behöver ge sig ut; jag måste gå till jobbet men försöker köra tre dagar home Office och två på jobbet ; tar senare buss för att inte träffa på för många människor ; att vara ute och ränna bara för att flina i en kamera är en helt annan sak


  1. ananas skriver: 2 april, 2020

   PernillaA
   Instämmer helt, de som har möjlighet att stanna hemma bör göra det. Att träffa andra bara för att roa sig eller bli sedd är inte ok.


 14. Daga skriver: 2 april, 2020

  Hon borde tänka på sin make om inte annat.Jag tror att de yngre kungligheterna får lite ångest av att inte längre synas eller vara i rampljuset.De äldre tycker nog det är skönt att äntligen få rå sig lite själva och koppla av på kvällarna framför tv-n och gå en runda med hunden,lukta lite på fjolårsgräset och lyssna på talgoxens vårsång i trädtoppen.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar