Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kronprinsessans oväntade förvandling – se hennes nya frisyr

09 sep, 2023, 14:00 

Vilken förvandling – kronprinsessan Victoria strålar!

Annons

Kronprinsessan Victoria är nästintill synonym med sin slickade powerknut. En perfekt frisyr för en prinsessa på språng – inget hår som blåser i ansiktet eller dåliga hårdagar.

Men plötsligt händer det – Victoria har ändrat om frisyren!

14 gånger vi sett kronprinsessan Victoria i utsläppt hår!Brand logo
14 gånger vi sett kronprinsessan Victoria i utsläppt hår!

Därför har kronprinsessan Victoria alltid samma frisyr

Har du funderat på varför kungligheter, likt Victoria, allt som oftast rockar en och samma frisyr? Enligt den tyska tidningen Adelsweldt kan det handla om att göra sig igenkännlig.

– Samma frisyr och hårfärg skapar en känsla av det bekanta och stabila hos folket. Precis som politiker, så tjänar kungligheterna på att bli igenkända. En prinsessa som byter look hela tiden gör bara folk förvirrade.

Annons

Den sistnämnda meningen går dock att diskutera. För visst finns det prinsessor som gillar att låta frisören gå loss – se bara på vår egna prinsessan Sofia!

Prinsessan Sofia med pannlugg och prins Carl Philip
Sofia är inte rädd för att experimentera med håret.

Sofia sticker faktiskt ut lite på sättet hon testar nya looks, gärna flera gånger per år, något som inte gått Svensk Damtidnings mångåriga medarbetare Ellen Myrgård Lindén förbi.

– Prinsessan Sofia sticker ut när det kommer till kungliga frisyrer. Hon vågar nämligen byta look titt som tätt och det är ingenting vi är vana vid att se i kungliga kretsar, säger hon och fortsätter:

– Victoria har ju sin låga knut i nacken och Madeleine sina hollywoodlockar men Sofia varierar frisyrer från år till år

Annons

Allt som oftast handlar det om en ljusare eller mörkare ton i håret, men det händer även att hon gör mer drastiska förvandlingar – som när hon dök upp med pannlugg!

Kronprinsessan Victorias nya frisyr – se skillnaden

Men nu är det inte pannlugg Victoria rockar. Nej, på de nya bilderna som hovet publicerade under fredagen syns hon med en ovanlig frisyr, men inom samma trygga ramar.

Hennes bakåtslickade knut i nacken har istället piffats upp av en tydligt markerad snedbena, kammad över hjässan. En liten justering, som gör en enorm skillnad, och visst gör den Victoria helt drottninglik?

Dessutom är den finkammade snedbenan utmärkt sätt att göra skillnad på den vardagliga lite slarviga knuten, och den mer välkammade lite tjusigare som gör sig lämpad på fest. Så snyggt!

Annons
Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och kungen
Kronprinsessans nya piffiga stil...
Kronprinsessan Victoria
...och såhär ser den ut till vardags!

Foto: TT/Kungliga hovstaterna

Annons