Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kung Charles sorg över barnbarnen – "Han vill inte"

10 jun, 2024, 17:00 
Alice Lövholm
Kung Charles bredvid en bild på prins Harry, Meghan Markle och deras två barn, Archie och Lilibet.
Kung CharlesTT.
Kung Charles är ledsen över barnbarnen på andra sidan Atlanten.
Annons
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljenBrand logo
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljen

Mötestillfällena mellan kung Charles och hans son prins Harry har varit få sedan Harry och hans fru Meghan Markle valde att lämna kungahuset för fyra år sedan.

Istället valde de ett liv i Montecito i Kalifornien där de uppfostrar sina två barn, Archie, 5 år och Lilibet, 3 år.

Hans hälsotillstånd väcker känslor

Även när det funnits tillfällen för Charles att umgås med sin utflugna son har det funnits andra som satt käppar i hjulen. När Harry skulle närvara på tioårsjubileumet av de traditionsenliga Invictus-spelen ville drottning Camilla inte att de två skulle ses på egen hand.

– Camilla kommer inte att låta Harry tala med sin pappa på egen hand. Det går inte att lita på honom. Jag tror att kungen är sårbar och skulle kunna säga något om sitt hälsotillstånd, påstod hovexperten Angela Levin i en intervju med GB News.

Tidigare i år fick vi veta att kungen diagnostiserats med cancer – något som verkar ha fått honom att tänka mer på relationen till barnbarnen på andra sidan Atlanten.

Annons

"Vet att han inte kommer finnas för alltid"

Senast kunde vi se kungen i Normandie där han tillsammans med Camilla var på plats under minnesdagen för de allierades invasion av det då nazistiskt ockuperade Frankrike.

Nu rapporterar brittiska Mirror att källor nära till kungen som också var på plats påstod att han är "ivrigare än någonsin" att fokusera på sin familj och "ta igen förlorad tid".

Kung Charles.
Kung Charles hälsotillstånd verkar få honom att tänka mer på hans relation till sina barnbarn. Foto:Tayfun Salci

Ingrid Seward, författaren bakom boken "My Mother and I – The Inside Story of the King and Our Late Queen" – har berättat hur familjen alltid varit viktig för kungen och hur det är en stor sorg för honom att han inte ser mer av Archie och Lilibet.

– Han vill inte ha ett FaceTime-förhållande med sin sons barn. Han vill lära känna dem och vara involverad i deras liv. Hans cancer har gjort det ännu mer gripande för honom eftersom han vet att han inte kommer att finnas kvar för alltid, säger Ingrid Seward.

Foto: TT.

Annons